Acasă Eveniment Percheziții la două femei, suspectate că au exercitat profesia de medic stomatolog...

Percheziții la două femei, suspectate că au exercitat profesia de medic stomatolog fără a fi autorizate şi au decontat servicii medicale de aproximativ 110.000 de lei

DISTRIBUIȚI

Două femei din Arad sunt cercetate pentru exercitarea fără drept a unei profesii, înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, după ce ar fi efectuat servicii stomatologice fără a avea o autorizare în acest sens şi fără a înştiinţa pacienţii. Ele au decontat servicii medicale care în realitate nu au fost realizate, de aproximativ 110.000 de lei, printr-o instituţie din Arad.

”Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Arad, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, au probat activitatea infracţională a două persoane cercetate pentru exercitarea fără drept a unei profesii, înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals. Din cercetările desfăşurate a reieşit faptul că, în perioada 2019-2022, două femei, din Arad, ar fi exercitat profesia de medic stomatolog, fără a fi autorizate în acest sens, într-un cabinet medical, aflat la domiciliul acestora, fără informarea pacienţilor cu privire la aceste aspecte”, a precizat IPJ Arad.

Potrivit sursei citate, cele două ar fi decontat servicii medicale printr-o instituţie din Arad, cu care ar fi avut întocmite contracte pentru care ar fi prezentat documente false.

 ”De asemenea, s-ar fi conturat suspiciunea rezonabilă că serviciile medicale decontate nu ar fi fost prestate în realitate. Având în vedere concluziile cercetărilor, a fost dispusă efectuarea unei percheziţii, la domiciliul şi cabinetul medical al celor două femei, aflate în acelaşi imobil”, adăugat IPJ Arad.

 Miercuri dimineaţă, cu sprijinul poliţiştilor criminalişti şi luptătorilor S.A.S., au fost ridicate mai multe înscrisuri şi bunuri cu valoare probatorie, în vederea administrării acestora.

Prejudiciul estimat ca urmare a săvârşirii infracţiunilor este de aproximativ 110.000 de lei.

UPDATE: 

Conform unor surse citate de specialarad.ro, Dent Art Lux, este clinica stomatologică din Arad viztă de percheziții. Clinica unde lucrează Ligia și Carmen Radița, activează de 21 de ani în  Arad, anul înființării fiind în 7 august 2003. Administratorul firmei este doar Ligia Cristina Radița, deținând 100% din firmă.

Conform unui tabel întocmit în 2022 de Casa de Asigurări de Sănătate în care se prezenta Lista furnizorilor de servicii medicale dentare, cele două doctorițe din clinica Dent Art Lux apare ca având contractul suspendat din data de 25.08.2022.

Comentarii

comentarii