Acasă Actualitate Perfecționistul Robu vrea un sistem de colectare a deșeurilor „și mai performant”....

Perfecționistul Robu vrea un sistem de colectare a deșeurilor „și mai performant”. Licitația a câștigat-o o firmă cu zero angajați

1020
DISTRIBUIȚI

După ce în 21 noiembrie 2019 s-a deschis concursul pentru alegerea operatorului de salubritate care va ridica deșeurile vegetale și pe cele provenite din construcții, pe 10 februarie s-a încheiat perioada de depunere a contestațiilor și a fost ales câștigătorul. Este vorba despre SC Trans Clean SRL, una dintre cele trei societăți înscrise.

Nicolae Robu a comentat situația în care s-a ajuns cu colectarea deșeurilor: „După ce s-a regândit sistemul de colectare a deșeurilor, au fost constatate foarte multe disfuncții. Deșeurile care trebuiau ridicate de unicul operator nu erau luate toate, să nu mai vorbim de intervalele fără operator”.

SC Trans Clean SRL este o firmă înființată în 2017, la Timișoara, care avea în 2018, anul ultimei raportări, zero angajați. Compania are doi asociați, Petru Kalapis și Cristian Gheorghe Magheț.

„În momentul de față nu suntem mulțumiți, mă știți, sunt un perfecționist. Totuși, Timișoara nu este, după cum spun unii, în niciun caz, un oraș murdar. A depășit perioada critică în ceea ce privește curățenia. Mai sunt multe de făcut până ca Timișoara să ajungă un model de oraș curat, dar îi asigur pe timișoreni că nu mă voi opri din aceste demersuri”, mai transmite primarul.

În concursul pentru achiziționarea serviciilor de „colectare, transport, depozitare/valorificare a deșeurilor vegetale și a deșeurilor provenite din construcții”, ierarhia s-a făcut în funcție de punctajele obținute de cele trei societăți la categoriile „Preţul ofertei” și „Capacitate tehnică pentru colectare și transport”. Prima a dat 70% din puctaj, în timp ce a doua, 30%. În urma aplicării criteriului de atribuire și a algoritmului de calcul asociat, punctajul obținut de fiecare ofertă admisibilă a fost:

1       S.C. TRANSCLEAN S.R.L. 100

2       S.C. AVM PROJECT INVEST SRL 95,84

3       S.C. SALUBRITATE S.A. 90,90

Deși valoarea estimată inițial a fost de 29.722.332,00 lei, fără TVA, oferta câștigătoare a înaintat propunerea ca suma acordului cadru să fie de 23.196.000,00 lei fără TVA (27.603.240,00 cu TVA).

Aparatura de care dispune societatea este: autocompactoare  cu o capacitate mai mare de 15 mc – 10 bucăți; autocompactoare  cu o capacitate de cel puțin 5 mc – 2 bucăți; utilaj de transport – autoutilitară cu masa de 3,5 tone – 2 bucăți; încărcător cu cupă frontală multifuncțională – 1 bucată; utilaje pentru transport deșeuri dotate cu containere de diferite capacități: utilaj pentru transport deșeuri dotat cu container mai mare de 10 mc – 1 bucată; utilaje pentru transport deșeuri dotat cu container mai mare de 20 mc – 1 bucată; containere pentru transport deșeuri de diferite capacități; containere pentru transport deșeuri cu capacități între 1-10 mc – 4 bucăți; containere pentru transport deșeuri cu capacități mai mare de 20 mc – 3 bucăți.

Comentarii

comentarii