Acasă Actualitate ”Performanța” lui Nicolae Robu: mesaj optimist și alarmist, pe bază nervoasă

”Performanța” lui Nicolae Robu: mesaj optimist și alarmist, pe bază nervoasă

1417
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a avut, încă o dată o ieșire legată de pliantul pe care le-a distribuit, pe la farmacii, în scări de blocuri și cutii poștale, pe banii primăriei. De data aceasta, pe Facebook. Acesta s-a arătat încă o dată enervat de „tot felul de ticăloși”, care nu au priceput că mesajul nu era unul electoral, ci de informare.

„Ca și în precedentul meu mesaj -mesaj calificat de tot felul de ticăloși ca electoral, când dv, care l-ați citit, ați văzut, sunt convins, că nici vorbă de așa ceva, că, dimpotrivă, era un mesaj de suflet, de la Primar către cetățeni, fără legătură cu culoarea politică a Primarului sau a cetățenilor, un mesaj de informare corectă și de responsabilizare a fiecăruia privind cât de importantă este conduita noastră, a cetățenilor, a fiecăruia dintre noi, în contextul pandemiei!”, explică Robu.

Dacă la ultima sa conferință de presă, de vineri, 10 aprilie, a citit toată scrisoarea trimisă inițial, pentru a întreba „Ce vedeți electoral aici?”, acum acesta a recurs la un alt text, atât cu substrat atât optimist, cât și, poate, alarmist.

Edilul scrie: „Reiau ideea: ca și în precedentul meu mesaj către dv, încep prin a vă spune că traversăm o perioadă cumplită! O traversăm și numai de noi depinde cât de lung ne va fi drumul prin ea!

Fraților, ne-am comportat, ca popor, în linii mari, corect, doar un număr mic de iresponsabili sfidând bunul simț și sfidându-ne pe noi, cei mulți.

Autoritățile au făcut ce trebuia -iarăși, în linii mari, pt că întotdeauna, în tot ce face oricine, dacă se intră în detalii, se constată că mereu e loc de mai bine!-, iar corpul medical s-a întrecut pe sine însuși!”.

Mai apoi, Robu continuă cu partea optimistă a mesajului său: „Suntem foarte aproape ca, urmare a eforturilor și meritelor TUTUROR, să punem punct pandemiei! DAR, PT ASTA, ESTE ESENȚIAL, ESTE CONDIȚIE “SINE QUA NON”, SĂ RESPECTĂM CU SFINȚENIE CE NE SPUN SPECIALIȘTII ȘI ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ ȘI SĂPTĂMÂNA VIITOARE!”.

În ceea ce privește latura alarmistă, Robu s-a bazat pe o repetiție, și pe CAPS LOCK, pentru a o evidenția: „În Simțim nevoia să facem pregătiri speciale, cum am făcut / s-au făcut în jurul nostru DE CÂND NE ȘTIM!

Simțim nevoia să fim alături de cei dragi, cum am fost -repet exprimarea!- DE CÂND NE ȘTIM!

Dar, NICIODATĂ, N-AM TRĂIT O SITUAȚIE CA CEA DE ACUM -și iarăși repet exprimarea: DE CÂND NE ȘTIM!

Prin urmare, va trebui, drept răspuns la această situație, să facem ce n-am făcut niciodată, DE CÂND NE ȘTIM! Adică: să fim ponderați în aprovizionare, să nu aglomerăm magazinele și piețele, să nu organizăm mese lărgite, pt că prin astfel de lucruri, am da cu piciorul, cum se spune, în tot ce am construit până acum drept temelie pentru revenirea la normalitate.

În final, primarul îi roagă pe „frații români din diaspora” să nu se întoarcă în țară, promițând că, după finalul nenorocii, vom avea parte și de clipe frumoase.

Comentarii

comentarii