Acasă Actualitate Pericol de îmbolnăvire la Reşiţa

Pericol de îmbolnăvire la Reşiţa

DISTRIBUIȚI

Anul trecut, Primăria Municipiului Reşiţa s-a gândit că ar fi bine să investească 50.000 lei în două fântâni cu apă potabilă, care să deservească mai mulţi locuitori din cartierul Govândari. Această iniţiativă este chiar lăudabilă, numai că la una dintre aceste fântâni apa nu este potabilă. Aceste lucru a fost descoperit de Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin, în urma unor verificări. Dragoş Luca, directorul acestei instituţii, spune că apa care curge la fântâna din Parcul Siderurgiştilor din Reşiţa are o concentraţie prea mare de mangan. „ Au fost făcute mai multe analize şi s-a constatat că există o concentraţie prea mare de mangan. Pot să vă spun că, în timp, pot apărea tulburări psihice la copii, dacă această apă este băută. Noi ne menţinem punctul de vedere prin care susţinem în continuare că această apă nu este potabilă şi am înştinţat şi Consiliul Local Reşiţa despre acest lucru” , spune directorul DSP  Caraş-Severin, Dragoş Luca.

„La început, apa a fost potabilă”

Reprezentanţii biroului de presă din cadrul Primăriei Reşiţa recunosc faptul că mulţi cetăţeni s-au plâns de calitatea apei care curge încontinuu la fântâna din Parcul Siderurgiştilor. „Pot să vă spun că, la început, analizele au ieşit bune, iar apa era potabilă. În timp, am primit mai multe sesizări privind calitatea apei care curge la această fântână. Noi am luat unele măsuri şi am montat nişte filtre speciale, iar acum s-a făcut un nou set de analize, care au fost trimise la Timişoara, pentru a ase stabili dacă apa este potabilă” , spune unul dintre reprezentanţii biroului de presă din cadrul Primăriei Reşiţa.

„Trebuia să fim informaţi de existenţa acestor filtre”

Dragoş Luca, directorul DSP  Caraş-Severin, spune că instituţia pe care o conduce ar fi trebuit să fie înştiinţată de montarea acestor fitre. „Nu avem cunoştinţă ca la fântâna respectivă să se fi montat vreun fitru. Oricum, noi ar fi trebuit să fim înştinţaţi primii de montarea acestor filtre, însă aces lucru nu s-a întâmplat. Asta înseamnă că, din punctul nostru de vedere, apa nu este potabilă în continuare”, spune Dragoş Luca. Cu toate acestea, la fântâna respectivă există un panou mare, prin care reşiţenilor li se transmite următorul mesaj: „Fântână cu apă potabilă, realizată de Primăria Reşiţa şi consiliul local, primar Mihai Stepanescu”. Asta îi duce cu gândul pe majoritatea reşiţenilor că această apă chiar este potabilă. În realitate, lucrurile nu stau chiar aşa.

Comentarii

comentarii