Acasă Actualitate Pericolul de moarte vine din copaci, la un loc de joacă din...

Pericolul de moarte vine din copaci, la un loc de joacă din Timișoara

1421
DISTRIBUIȚI

Problema copacilor îmbătrâniți și deteriorați de timp, aflați pe tot cuprinsul Timișoarei, continuă să rămână dificil de rezolvat sau chiar fără soluție?

Exemplu cel mai elocvent este cazul de la grădina zoologică din urmă cu trei ani când a venit acea furtună extrem de puternică, iar o creangă s-a rupt, a căzut în cap la o femeie și a omorât-o.

Așadar pericolul mortal al copacilor deteriorați din oraș ne pândește la tot pasul, oriunde ne deplasăm, atât în parcuri, pe alei sau pe marginea străzilor, cât mai ales în jurul blocurilor în cartiere, dar și mai grav, în jurul locurilor de joacă pentru copii.

Un alt exemplu este părculețul copiilor de pe strada Vasile Lucaci, din cartierul Tipografilor din Timișoara.

Un cetățean din zonă ne-a trimis două poze la redacție, luni 22 iunie, și ne-a rugat să scriem despre această problemă a orașului pentru a trage un semnal de alarmă către autorități: să taie crengile copacilor uscați sau îmbătrâniți până nu va fi prea târziu.

Furtunile sunt tot mai dese și mai puternice, iar pericolul de moarte pândește oriunde se deplasează cetățeanul și mai ales acolo unde se află copiii: în parcurile de joacă…!

”Noroc că atunci când a căzut creanga în părculeț, nu a fost niciun copil..!”, mai spune cetățeanul care ne-a trimis fotografiile la redacție.

Contactat city managerul Timișoarei, Robert Kristof, a avut o reacție responsabilă și a promis că va trimite o echipă să verifice situația copacilor de la părculețul situat pe strada Vasile Lucaci.

Noi mai adăugăm observația că nu numai acolo trebuie făcute verificări, ci este obligatoriu să se facă o inspecție serioasă a tuturor copacilor din Timișoara.

Comentarii

comentarii