Acasă Actualitate Pericolul încă există! Situația hidrologică pe râurile Gladna și Hăuzeasca

Pericolul încă există! Situația hidrologică pe râurile Gladna și Hăuzeasca

DISTRIBUIȚI

Administrația Bazinală de Ape Banat Timișoara susține că nivelul apei  a scăzut, cotele de apărare sunt în continuare depășite în bazinul râului Gladna, dar corespund  codului galben de inundații.

Hidrologii și dispeceratul ABA Banat au anunțat  că la ora 10.00 la stațiile hidrometrice Fârdea pe râul Gladna și Fârdea pe râul Hăuzeasca, erau depășite doar cotele de atenție, tendința fiind una de scădere.

Precipitațiile înregistrate în ultimele 24 de ore în bazinul hidrografic Gladna, la stația hidrometrică Fârdea,  au fost de 59 l/mp.

Până azi, 28.09.2022, la ora 12.00, este valabil un cod galben  hidrologic pentru județele Timiș și Caraș-Severin, pentru bazinele: Bega Veche, Bega – bazin amonte SH Făget și afluenții aferenți sectorului aval SH Făget-amonte SH Balinț, Timiș-bazin amonte SH Sadovași afluenții aferenți sectorului aval SH Sadova-amonte SH Lugoj, Bârzava-bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Caraș-bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior,  Nera-bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior.

ABA Banat monitorizează permanent debitele și nivelurile cursurilor de apă din Spațiul Hidrografic Banat, fiind gata să intervină, dacă situația din teren o cere.

Comentarii

comentarii