Acasă Actualitate Permisele de conducere şi certificatele de înmatriculare vin prin poştă

Permisele de conducere şi certificatele de înmatriculare vin prin poştă

DISTRIBUIȚI

Poşta Română va asigura livrarea permiselor de conducere şi a certificatelor de înmatriculare a vehiculelor, eliberate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Posesorii vor primi documentele la  domiciliul/sediul prin serviciul PRIORIPOST cu valoare declarată şi confirmare electronică de predare (EC).
În cazul persoanelor fizice predarea  permiselor de conducere sau a certificatelor de înmatriculare se va face pe baza actului de identitate. În eventualitatea în care destinatarul este o firma, corespondenţa se va preda numai persoanei împuternicite. Livrarea documentelor către persoanele fizice se va efectua pe cât posibil după ora 17:00, iar firmele destinatare le vor primi până în ora 17:00.
Atunci când beneficiarul, persoana fizică, nu este găsit la domiciliu, curierul poştal poate preda trimiterea oricărei persoane majore sau altor persoane care fac dovada pe baza actului de legitimare că locuiesc la aceiaşi adresă. În cazul în care la prima încercare de livrare nu a fost nimeni de găsit la adresa menţionată pe plic, reprezentantul Poştei Române va lăsa un aviz în care se va menţiona conţinutul trimiterii şi numărul de telefon al subunităţii poştale, de la care beneficiarul îşi poate ridica documentele expediate. Trimiterile poştale vor rămâne în  subunitatea poştală patru zile lucrătoare de la prima încercare de livrare.

Comentarii

comentarii