Acasă Actualitate Persoane fără adăpost, preluate, și comercianți amendați, în Piața 700

Persoane fără adăpost, preluate, și comercianți amendați, în Piața 700

575
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara s-au ocupat, timp mai multe zile, în zona Pieței 700, de preluarea din stradă a persoanelor fără adăpost care apelau la mila publică sau erau folosite la diferite munci în zonă. Cu această ocazie, s-a verificat și modul în care se desfășoară actele de comerț în piață.

Au fost preluate 11 persoane care au fost depistate, în repetate rânduri, cerșind în piață. Acestea au introduse în baza de date și îndrumate către localitățile de domiciliu sau predate către centrele sociale. Comercianții care foloseau aceste persoane pentru diferite activități, au fost avertizați să nu mai facă acest lucru.

Printre neregulile găsite de polițiști, pe linie comercială, au fost expunerea mărfurilor în alte locuri decât cele stabilite, nemenținerea curățeniei la locul de vânzare, în unele locuri fiind depistate cantități însemnate de deșeuri în apropierea meselor de vânzare, neafișarea documentelor care atestă calitatea de comerciant sau neafișarea prețurilor. Au fost aplicate14 sancțiuni, cu amenzi cuprinse între 100 și 400 lei, conform HCL 334/2002.

Reprezentanții Poliției Locale Timișoara transmit: „Astfel de acțiuni sunt organizate periodic în toate piețele. Zona Pieței 700 rămâne în atenție însă, fiind stabilite verificări și în perioada următoare nu numai pentru verificarea comercianților, dar și pentru asanarea zonei de persoanele fără adăpost și cele care apelează la mila publică în perimetrul respectiv, conferind un aspect inestetic și creând disconfort cetățenilor care tranzitează piața, mai ales că au existat multe cazuri în care s-a reclamat faptul că devin uneori agresivi, fac gălăgie și mizerie sau consumă alcool”.

Comentarii

comentarii