Acasă Economic Personal de excepție la noul Laborator de energii regenerabile – fotovoltaic din...

Personal de excepție la noul Laborator de energii regenerabile – fotovoltaic din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Electrochimie şi Materie Condensată – INCEMC – Timişoara a prezentat echipa de cercetători și personal auxiliar care activează în Laboratorul de energii regenerabile – fotovoltaic.

Indicatorii proiectului cu titlul „Laborator energii regenerabile – fotovoltaic”, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, din cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de 30.000.000,00 lei, prevăd ca până la sfârșitul perioadei de implementare în cadrul laboratorului să activeze 19 angajați permanenți. Alături de aceștia, în laborator își vor mai desfășura activitatea atât specialiști angajați ai INCEMC sau ai beneficiarilor direcți, cât și cercetători asociați din țară și din străinătate.
Până în prezent s-au desfășurat 3 concursuri pentru ocuparea unor posturi de cercetare din noul laborator, în urma cărora au fost angajate 8 persoane. Toți cei nou angajați sunt tineri specialiști, doctori sau doctoranzi, majoritatea cu stagii de specializare efectuate în străinătate.
Criteriile de selecție au vizat competențele științifice și profesionale în domeniile care fac preocuparea laboratorului. In prezent echipa laboratorului are o componență echilibrată, media de vârsta fiind în jur de 35 de ani. Dintre persoanele nou angajate, trei sunt din străinătate.
In momentul de față este în desfășurare un nou concurs pentru ocuparea ultimelor posturi de personal de cercetare.
Întreg personalul a fost școlarizat și instruit pentru a putea utiliza eficient echipamentul din dotare. Dotarea de excepție a laboratorului permite abordarea unor tematici de cercetare complexe și relevante din domeniul energiilor regenerabile, cu accent pe fotovoltaic.

 

Comentarii

comentarii