Acasă Cultura Personalități din Banat! Eveniment special, de Ziua Județului Timiș, la Muzeul de...

Personalități din Banat! Eveniment special, de Ziua Județului Timiș, la Muzeul de Artă Timișoara

DISTRIBUIȚI

Cu prilejul Zilei Județului Timiș, Muzeul Național de Artă Timișoara a organizat un evenimente special, vineri seara, care a trezit un interes foarte mare iubitorilor de istorie și de artă!
 
Vernisajul expoziției Personalități din Banat reunește șaizeci de lucrări, semnate de artistul grafician Aurelian Scorobete expuse publicului, în Galeria L a Palatului Baroc din Piața Unirii.  
 
Cu acest prilej, Petcu Filip, directorul MNarT, a spus: 
 
“Suntem onorați să fim alături de artist, Aurelian Scorobete, autorul tablourilor. E un artist deosebit, iar proiectul lui ne onorează chiar în anul în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii. Portretele sunt realizate cu mare virtuozitate și versatilitate practică și acuratețe istorică”.
 
Aici sunt prezentate  portretele celor mai  reprezentative personalități istorice ale Timișoarei și Banatului: oameni politici, artiști, muzicieni, arhitecți etc., din dorința autorului de „readucere în memoria colectivă a unor oameni care nu trebuie uitați”. 
 
În deschidere, a luat cuvântul prof. univ. dr. Ioan Hațegan –istoric, care a vorbit de artist și de personalitățile prezentate în tablouri.
 
Tot în expoziție se află portretele suveranilor României: Carol I, Ferdinand I, Carol al II-lea, Mihai I și al Majestății Sale Margareta care întregesc pleiada personalităților care și-au lăsat amprenta asupra istoriei locale.
 
Dintre aceștia enumerăm: Eugeniu de Savoya, Carol Telbisz, Johann Nepomuk Preyer, Alexandru Mocioni, Laszlo Szekely, Ioachim Miloia, Traian Grozăvescu, Victor Vlad Delamarina, Traian Vuia etc.

Comentarii

comentarii