Acasă Actualitate PerspecTim – un produs digital realizat de studenții UVT pentru prezentarea vieții...

PerspecTim – un produs digital realizat de studenții UVT pentru prezentarea vieții cotidiene din oraș, în anul Capitalei Europene a Culturii

DISTRIBUIȚI

În contextul desemnării Timișoarei drept Capitală Europeană a Culturii 2023, studenții înscriși în anul al II-lea de studii la programul de studii universitare de masterat „Germană în context european – studii interdisciplinare și multiculturale” din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie a UVT au dezvoltat, în cadrul cursului de „Studii europene”, susținut de conf. univ. dr. Karla Lupșan, site-ul web multilingv „PerspecTim”.

Site-ul, cu o structură care cuprinde secțiunile „Calendar”, „Rute”, „PerspecTeam” și „Surse”, își propune să prezinte frumusețea orașul, în imagini captate lunar, în perioada decembrie 2022 – mai 2023, pe aceleași trei trasee, parcurse însă diferit: la pas, cu tramvaiul și cu autobuzul. Imaginea în care se înfățișează Timișoara pe parcursul celor șase luni e completată de o scurtă descriere a atmosferei care guvernează orașul în luna respectivă, de fragmente din operele scriitorilor de expresie germană din Banat și de rubricile „Personalitatea lunii” și „Evenimentul lunii”.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Noul site multilingv lansat de Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a UVT este disponibil în șase limbi, atât în limbile vorbite în regiunea Banat (română, germană, maghiară, sârbă și ucraineană), cât și în limba engleză. Oferim publicului un produs digital care contribuie la prezentarea Timișoarei din multiple perspective, urmărind reflectarea vieții cotidiene a orașului, în anul în care deține prestigiosul titlu de Capitală Europeană a Culturii, când publicul de la nivel internațional își va îndrepta atenția asupra centrului universitar timișorean”.

 

Comentarii

comentarii