Acasă Politica Pesediștii timișeni acuză sabotaj din partea guvernului. Primarii liberali primesc mai mulți...

Pesediștii timișeni acuză sabotaj din partea guvernului. Primarii liberali primesc mai mulți bani, „un fel de mită electorală virtuală”

913
DISTRIBUIȚI

PSD Timiș acuză guvernul liberal de favorizarea propriilor primari, după ce au fost publicate sumele alocate fiecărei comune prin H.G. 758 din 10 septembrie 2020. Este vorba despre legea care stabilește „suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2020 cu suma de 1.339.978 mii lei (1,3 miliarde de lei – n.r.) din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului”, după cum se arată chiar în primul articol al hotărârii de guvern amintite.

„Comunități întregi de timișeni au fost pedepsite de Guvernul PNL. Alocările prin H.G. 758 din 10 septembrie 2020, (…) pentru unele unități administrativ-teritoriale, au fost strict politice. Comune ca Dumbrăvița, Șag sau Giroc, de exemplu, au fost defavorizate în raport cu altele din zona periurbană a Timișoarei, conduse de liberali”, începe comunicatul de presă al PSD Timiș din 16 septembrie.

Faptul invocat, consideră social-democrații, „este o bătaie de joc la adresa cetățenilor, un sabotaj de la Guvern pentru comunitățile conduse de primari PSD, deloc întâmplător, chiar înainte de alegerile din 27 septembrie 2020”. Sumele alocate, consideră tot aceștia, „vor putea fi folosite pe post de ași ascunși în mânecă, un fel de «mită» electorală virtuală care să arate că dedicațiile pot curge și înainte și după scrutin, atâta vreme cât politic se menține linia”.

„Asta arată cât de relative sunt echitatea, corectitudinea, egalitatea de șanse, legea, pentru PNL-iști, când sunt puse în balanță cu interesul lor pentru bani și influență. Concluzia este că banii românilor și implicit ai timișorenilor sunt pe dedicație”, se mai arată în comunicat. Pesediștii vin și cu un exemplu concret: la nivelul județului Timiș, cele 47 de comune PSD au primit 11.750 de mii de lei, în timp ce cele 38 de comune PNL au primit 16.357 de mii de lei.

Social-democrații timișeni nu uită și de primarii aleși în 2016 din postura de candidați PSD, care, acum, vor candida pentru liberali: „La calculul liberal au intrat și primarii traseiști, achizițiile de cinci stele ale PNL, care au primit bani frumoși, un exemplu fiind Teremia Mare care a primit mai mult decât dublu față de Biled, comună cu aproximativ același număr de locuitori”.

Comentarii

comentarii