Acasă Actualitate Peste 1.500 de dascăli și absolvenți au participat la ceremonia de absolvire...

Peste 1.500 de dascăli și absolvenți au participat la ceremonia de absolvire 2020 a UVT în Piața Libertății și online

1154
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest Timișoara a organizat ceremonia de absolvire dedicată promoției UVT 2020, sâmbătă, 18 iulie, începând de la ora 18.00, în Piața Libertății, în condiții de securitate și cu respectarea regulilor de distanțare anti-Covid19.

Spațiul din fața scenei de spectacol a avut o capacitate de 500 de locuri, cu respectarea regulilor legale de păstrare a distanțării fizice.

Manifestarea a fost organizată, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Timișoara, dar și cu TVR Timișoara, BCR, Flex, Atos, Nokia, Hella și Continental, live, în Piața Libertății, dar și online, prin aplicația Zoom și distribuită prin social-media.

Simultan cu desfășurarea evenimentului live (față în față), unde s-au aflat maxim 500 de absolvenți, alți peste o mie, studenți și dascăli, au participat la eveniment în mediul online, ca și alți invitați ai UVT.

În mesajul său rectorul Marilen Pirtea a spus:

”Noi la UVT suntem altfel. Iată că am găsit un format corect și eficient ca să fim  aici împreună în această perioadă dificilă. E un moment unic atât pentru noi ca universitate, cât şi pentru dumneavoastră ca şi absolvenţi.

Sunteţi o promoţie specială. E o ceremonie care se desfășoară atât live, cât şi digital. Sunteţi prima generaţie care a absolvit în vremuri grele. Tot o premieră este faptul că noi, împreună, studenţi şi dascăli, am dat un examen umăr la umăr: examenul digitalizării.

Nu e uşor peste noapte să treci de la învăţământul faţă în faţă, la unul online, să predai, să examinezi, să comunici şi să schimbi toată paradigma educației de pe o zi pe alta.

Îi felicit pe colegii, cadrele didactice, care s-au descurcat foarte bine în acest examen. L-am absolvit împreună și le mulțumesc. Au fost probleme, dar am găsit soluții și am mers mai departe și iată-ne astăzi aici, trăim bucuria de a fi împreună.

Noi, dascălii, alături de studenți, am pășit în viitorul educației, un viitor al mixului între învățământul față în față și online. Sunteți un model, așa veți fi reținuți în memoria istoriei”.

Producția multimedia este difuzată în mod video streaming pe pagina oficială de facebook a UVT: https://www.facebook.com/uvtromania.

Evenimentul a fost precedat de un interval de warming-up, când standurile info organizate de companiile timișorene partenere cu UVT s-au aflat la dispoziția studenților.  

În intervalul orar 18-21, programul evenimentului a cuprins etape ceremoniale și producții multimedia, iar în finalul evenimentului, a început concertul live Allover și Phaser.

Ceea ce vrem să atenționăm este faptul că cei 500 de absolvenți au respectat regulile de protecție anti-COVID19 și au păstrat distanța socială, dar cei de pe margine, care s-au aflat dincolo de grilaj, au stat umăr la umăr, lipiți, fără nicio măsură de securitate privind coronavirusul.

Din păcate, nu a fost niciun polițist local sau jandarm care să le atragă atenția că nu e bine să stea chiar unul lângă altul, fără mască pe față, când numărul infectaților în țară a ajuns la aproape 900 sâmbătă, iar în Timiș au fost depistate peste 70 de cazuri.

Comentarii

comentarii