Acasă Actualitate Peste 10.000 de elevi îngheață în clase în Timișoara! Sindicaliștii din învățământ...

Peste 10.000 de elevi îngheață în clase în Timișoara! Sindicaliștii din învățământ cer intervenția guvernului României

DISTRIBUIȚI

frig scoalaSindicatul Independent al Învățământului Preuniversitar (SIIP) din județul Timiș solicită implicarea de urgență a autorităților centrale pentru rezolvarea situației, privind asigurarea agentului termic pentru unitățile de învățământ de pe raza municipiului Timișoara.

„Situația din unitățile de învățământ din Timișoara este îngrijorătoare. Peste 10.000 de preșcolari și elevi sunt forțați să învețe în sistem online din cauza incapacității manageriale a actualului primar și a consiliului local de a asigura încălzirea unităților de învățământ.

Sunt curios dacă în Germania, țara de origine a acestui primar, se întâmplă astfel de situații și, dacă s-ar întâmpla, responsabilul sau responsabilii ar mai rămâne în funcție?!

În aceste condiții, cerem de urgență intervenția guvernului României pentru găsirea unei soluții la această problemă. Cea mai gravă situație este în grădinițe. La ora actuală, nouă dintre grădinițe, unde învață peste 1.200 de copii, au lacătul pe ușă din cauza frigului din clase.

Potrivit colegilor care lucrează în aceste unități, sunt familii disperate care nu au cu cine să-și lase copiii acasă. Sunt oameni care riscă să rămână fără serviciu deoarece trebuie să stea acasă cu cei mici.

Este clar că actuala conducere a Primăriei Timișoara nu este capabilă să găsească o soluție, tocmai de aceea considerăm că este obligatorie intervenţia de urgență a guvernului României.

Nu poți să-ți bați joc de educația a peste 10.000 de copii, în condițiile în care aceștia au deja pierdut foarte mult în ultimii doi ani de pandemie.“, a declarat Virgil Popescu, președinte SIIP TIMIȘ.

Potrivit situației prezentate de Inspectoratul Școlar Județean Timiș, din cauza lipsei agentului termic, sunt închise 22 de unități de învățământ: nouă grădinițe, două școli generale și 11 licee și colegii. În aceste unități învață 10.269 de preșcolari și elevi.

Comentarii

comentarii