Acasă Actualitate Peste 100 de amenzi pentru cei care transportă marfă sau persoane

Peste 100 de amenzi pentru cei care transportă marfă sau persoane

422
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali de la Circulație Rutieră au verificat modul în care conducătorii auto care transportă marfă sau persoane respectă legislația referitoare la oprire, staționare sau pătrunderea în zone cu acces interzis.

Acțiunea, desfășurată împreună cu inspectori din cadrul Direcției Generale Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețele de Utilități din Primăria Timișoara, s-a concentrat pe autobuzele și microbuzele care opresc sau staționează în stațiile S.T.P.T., încurcând călătorii mijloacelor de transport în comun și traficul rutier. Au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenționale pentru astfel de fapte.

Nici taximetriștii nu au scăpat de controale. Polițiștii locali, în ultimele zile,au aplicat 19 sancțiuni șoferilor care nu au respectat legislația privind oprirea sau staționarea în locurile special amenajate în acest sens.

În ceea ce privește conducătorii de autovehicule de mare tonaj, 22 au fost prinși și amendați pentru nerespectarea prevederilor referitoare la circulația prin locuri interzise sau staționare pe raza municipiului Timișoara.

În cadrul acțiunii, s-a dispus și ridicarea a 34 de autovehicule. Polițiștii au luat această măsură în cazurile autovehiculelor care erau parcate neregulamentar, încurcând fluența traficului rutier și pietonal.

„Poliția Locală Timișoara continuă acțiunile pe aceste linii și atrage totodată atenția conducătorilor auto de autovehicule să respecte legislația în vigoare deoarece sancțiunile pentru astfel de fapte sunt de la 290 la 725 lei cu două sau trei puncte penalizare la permis, ajungând până la 2900 lei în cazul conducătorilor de autovehicule de mare tonaj”, atenționează autoritățile.

Comentarii

comentarii