Acasă Eveniment Peste 100 de amenzi pentru timișenii care au încălcat joi regulile de...

Peste 100 de amenzi pentru timișenii care au încălcat joi regulile de prevenire a răspândirii COVID-19

366
DISTRIBUIȚI

Joi, 21 octombrie, 111 timișeni au fost prinși nerespectând măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19. Dintre aceștia, 106 au fost amendați, cu 30.000 de lei în total, pentru că nu purtau masca de protecție în zonele în care aceasta este obligatorie. Altele cinci s-au ales cu amenzi în valoare totală de 2.000 de lei pentru că nu au respectat „interdicțiile privind circulația sau deplasarea”, adică nu erau vaccinate și au fost prinse deplasându-se prin localitățile aflate în „carantină de noapte”.

Acțiunile de joi au fost desfășurate de polițiștii de la IPJ Timiș, împreună cu jandarmii de la IJJ Timiș, pompierii de la ISU Banat, angajații ITM Timiș și polițiștii locali din mai multe localități. Au participat, în total, 321 de forțe de ordine, au fost verificate 89 de societăți comerciale și 75 de mijloace de transport, dintre care 20 de transport în comun, și au fost legitimate peste 3.000 de persoane.

„Reamintim TELVERDE-0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse în această perioadă! Poliţiştii timișeni continuă acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu.

Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, întrucât fiecare dintre noi are datoria morală şi obligaţia de a-i proteja pe cei din jur, astfel încât să putem preveni şi reduce efectele pandemiei actuale. Polițiștii vor acționa în continuare în vederea prevenirii răspândirii infecției cu noul coronavirus şi asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică. Scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci acela de a aplica legea, pentru siguranța cetățenilor!”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Comentarii

comentarii