Acasă Actualitate Peste 100 de unităţi de turism amendate, din cauza condiţiilor igienico-sanitare precare

Peste 100 de unităţi de turism amendate, din cauza condiţiilor igienico-sanitare precare

322
DISTRIBUIȚI
Inspectorii sanitari de stat au aplicat amenzi în valoare de peste 230.000 lei, în urma unor controale efectuate în lunile iunie-iulie, în unităţi de turism, tabere de odihnă, ştranduri şi piscine. Au fost verificate, în principal, condiţiile de funcţionare, cele igienico-sanitare, calitatea produselor alimentare şi a apei, normele de curăţenie şi sterilizare etc.

 S-au constatat o serie de deficienţe privind neasigurarea depozitării şi păstrării alimentelor în condiţii corespunzătoare, neasigurarea curăţeniei permanente şi neefectuarea operaţiunilor de dezinfecţie, neprezentarea angajaţilor la examinările medicale periodice, lipsa apei curente sau a substanţelor dezifectante.
Inspectorii sanitari de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii au realizat acţiuni de control şi recontrol în 2.328 de unităţi de turism şi 34 unităţi de alimentaţie publică şi colectivă, precum şi peste 200 tabere de odihnă. Au fost efectuate şi un număr de 232 verificări la piscine şi ştranduri, unde s-au recoltat 183 de probe de apă. În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 353 de sancţiuni, din care 123 de amenzi în valoare de 236.500 lei. A fost suspendată activitatea în 25 unităţi, până la remedierea deficienţelor.
 

Comentarii

comentarii