Acasă Eveniment Peste 120 de poliţişti şi jandarmi din vestul țării, mobilizaţi după ce...

Peste 120 de poliţişti şi jandarmi din vestul țării, mobilizaţi după ce un tânăr a sunat la numărul de urgenţe 112 și a spus că a fost răpit

450
DISTRIBUIȚI

Peste 120 de poliţişti şi jandarmi din Hunedoara au fost mobilizaţi după primirea unui apel de urgenţă care semnala o posibilă lipsire de libertate a unui minor. În final s-a dovedit că totul a fost o farsă, după ce anchetatorii au găsit asupra unui adolescent de 16 ani telefonul mobil de pe care s-a apelat.

Inspectoratul de Poliţie al judeţului Hunedoara a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii au fost sesizaţi prin intermediul Serviciului Naţional Unic Apeluri de Urgenţă 112 de către o persoană care a reclamat faptul că ar fi fost ”răpită” din municipiul Deva, din faţa spitalului, de către persoane necunoscute.

Apelantul a susţinut că are 15 ani, că persoanele necunoscute i-ar fi oferit 50 de lei, după care l-ar fi luat cu un autoturism de teren sau dubă, cu care l-ar fi dus la o cabană amplasată într-o pădure.

”Operatorul 112 nu a putut obţine alte date de interes pentru anchetă,  întrucât apelantul a întrerupt convorbirea, afirmând că se apropie cineva.  Ca urmare a sesizării, s-a constituit, de îndată, o echipă complexă, coordonată de către conducerea inspectoratului, formată din specialişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, ai Poliţiei Municipiului Deva, ai Poliţiei Municipiului Brad şi ai Biroului de Analiză a Informaţiei Hunedoara. Poliţiştii au declanşat, îndată după primirea apelului de urgenţă, activităţi specifice căutării de minori, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsirea de libertate în mod ilegal”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, ”peste 120 de poliţişti şi jandarmi au efectuat, încă din cursul nopţii trecute, activităţi investigative şi de căutare în teren, în zona municipiului Brad (indicată de mijloacele tehnice ca zonă din care ar fi fost efectuat apelul telefonic)”.

În urma verificărilor, în cursul zilei de marţi, poliţiştii au reuşit identificarea unui minor în vârstă de 16 ani, din municipiul Brad, asupra căruia a fost găsit telefonul mobil de la care s-a efectuat apelul telefonic.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii