Acasă Economic Peste 180 milioane de euro! Medicii de familie din Timiș pot accesa...

Peste 180 milioane de euro! Medicii de familie din Timiș pot accesa până la 45.000 de euro pentru dotarea cabinetelor

DISTRIBUIȚI

Vești bune pentru medicii de familie din Timiș. Peste 180 milioane de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) sunt puse la dispoziția medicilor de familie pentru investiții în cabinetele medicale.

3000 de medicii de familie sau asocieri de cabinete medicale de medicină primară vor avea posibilitatea de a realiza investiții în renovarea și dotarea cu echipamente medicale și mobilier (ex: electrocardiograf digital, ecograf portabil, echipamente IT, monitor funcții vitale: frecvență cardiacă, tensiune arterială non-invazivă, pulsoximetrie, temperatură, spirometru digital etc).

Pentru dotare cu echipamente și mobilier fiecare cabinet medical sau asociere de cabinete poate accesa fonduri în valoare de 45.000 euro fără tva, în timp ce pentru renovare pot fi solicitate fonduri de până la 15.000 euro fără tva.

Ghidul beneficiarului și anexele aferente pentru investiția în „Cabinete ale medicilor de familie sau asocieri de cabinete de asistență medicală primară” din cadrul Componentei 12 – Sănătate –  Investiția 1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești sunt publicate pe pagina de web a Ministerului Sănătății la secțiunea Apeluri PNRR Ministerul Sănătății – C12. Sănătate (https://www.ms.ro/apeluri-pnrr-ministerul-sanatatii-c12-sanatate/  )

Dosarele de finanțare se vor depune pe www.proiecte.pnrr.gov.ro,  începând cu data de 04 august 2022, ora 10:00.

 

Comentarii

comentarii