Acasă Actualitate Peste 20.000 de români au vizitat Serbia și au stat peste 60.000...

Peste 20.000 de români au vizitat Serbia și au stat peste 60.000 de nopți, în primele 4 luni, în 2019

446
DISTRIBUIȚI

Atracțiile turistice irezistibile din pitoreasca regiune Voivodina – aflată la o aruncătură de băț de Timișoara, în țara vecină și prietenă Serbia – au fost prezentate, marți 2 iulie, seara, la restaurantul Lloyd din Timișoara, de către Organizația Turistică Vojvodina și de Consulatul General al Serbiei.

Miercuri, 3 iulie, manifestările se desfășoară, de la ora 16.00, în Piața Victoriei din Timișoara.

”Scopul evenimentelor organizate în Timișoara este de apropia și mai mult cele două țări și popoare -sârb și român – pe lângă faptul că vrem să arătăm frumusețile turistice ale Vojvodinei cetățenilor din Banat și din întreaga Românie.

Sunt mulți turiști din Serbia care vin la Timișoara, în special în weekend, dar și invers -românii vin în Serbia.

După statistica națională Serbia a fost vizitată în primele patru luni ale anului 2019 de peste 20.000 de români, cu o ședere de peste 60.000 de nopți.

Cultură și valorile comune, turismul, bucătăria specifică, prietenia și ospitalitatea ne apropie tot mai mult și ne  fac să ne simțim ca acasă”, a spus Vladan Tadic, consului general al Serbiei, la Timișoara.

La conferința de marți seara, au participat Natașa Pavlovic, directorul Organizației Turistice Vojvoidina, Vladan Tadic, consul general, și Iavor Radovancovici.

Manifestarea de miercuri este adresată tuturor cetățenilor Timișoarei și face parte din cadrul parteneriatului încheiat între asociațiile acreditate în Timișoara și Novi Sad pentru pregătirea anului Capitalei Europene a Culturii 2021. 

Petru turismul bănățean, Vojvodina este una din destinațiile de succes. Vojvodina este o carte în paginile căreia vei găsi întotdeauna pasaje memorabile de prietenie, te vei regăsi în universul atât de cuceritor al istoriei, al oamenilor care au făcut istoria, legende care ne duc în lumea  personajelor care au dat  adevărată glorie a neamului sârb. 

Vizită în Novi Sad sau Fruska Gora ne confirmă încă o dată tăria afirmațiilor făcute înainte, iar sălașul tradițional, această formă de turism arhaic tradițional, îi așteaptă pe vizitatori pregătit să facă o întoarcere în timp cu noi, să ne facă să retrăim și să ne amintim de lucruri, momente din copilăria noastră.

Întâlnirea cu renumitele și bogatele podgorii sârbești din zona, cunoașterea unor regiuni fertile, cu livezi  și specialiști de marcă mondială în pomicultură tradițională și modernă, valorificarea în formă specifică locului a acestor valori și bunuri, transformă o simplă vizită turistică într-o experiență cu de zile mari.

Vojvodina este renumită de terenuri fertile, sălașuri pitorești, ofertă bogată gastronomică și de vinuri și în ospitalitatea să excepțională.

Comentarii

comentarii