Acasă Actualitate Peste 250 de participanți, din 11 țări au participat, la un marș...

Peste 250 de participanți, din 11 țări au participat, la un marș pentru pace în viile din zona Buziaș

DISTRIBUIȚI

Kolping România a găzduit cu succes cea de-a 55-a ediție a Drumeției Internaționale pentru Pace, desfășurată pentru prima dată în Timișoara, în perioada 9-11 mai 2024.

Acest eveniment de amploare europeană a adunat peste 250 de participanți din 11 țări, care au mărșăluit pentru pace și au transmis un puternic mesaj de solidaritate și sprijin pentru comunitățile afectate de conflicte.

“La această ediție aniversară, sărbătorim nu doar o tradiție îndelungată, ci și o misiune nobilă: promovarea păcii, solidarității și diversității culturale în întreaga lume. Originile evenimentului se regăsesc în dorința profundă de a denunța conflictele și tensiunile globale, precum și de a promova conștientizarea și acțiunea pentru un viitor mai pașnic și mai prosper pentru toți oamenii. Sub motto-ul “Trăiește responsabil – acționează solidar!”, programul evenimentului a fost plin de activități care au inspirat și mobilizat participanții în direcția păcii și colaborării”, au transmis cei de la Kolping.

O parte integrantă a acestui eveniment a fost expoziția “Solidaritate fără frontiere”, desfășurată în zilele de 10 și 11 mai la Muzeul de Transport Public “Corneliu Miklosi”.

Momentul principal al evenimentului a fost Drumeția pentru Pace, care a avut loc în 10 mai la Buziaș și în 11 mai la Timișoara.

În prima zi a drumeției, participanții au parcurs aproximativ 11 km, pornind de la Biserica Catolică din Buziaș și continuând prin vie, pe dealul Silagiului, până la Crama Aramic, apoi traseul a continuat până în localitatea Silagiu.

În data de 11 mai, a avut loc o altă drumeție pentru pace prin Timișoara, având ca punct de pornire Casa Calfelor Kolping. Traseul a inclus oprirea pentru un impuls spiritual la Centrul Reformat Noul Mileniu, continuând apoi pe aleea pietonală de pe malul Begăi până la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă și prin Piața Victoriei, până la Biserica greco-catolică din Piața 700, unde a avut loc Sfânta Liturghie.

Istoria Drumeției Internaționale Kolping pentru Pace

După traumele celui de-al Doilea Război Mondial, când rănile războiului erau încă proaspete și popoarele se priveau cu neîncredere reciprocă, Asociația Kolping a fost printre primele asociații care au înțeles nevoia de reconciliere și cooperare internațională. În anul 1968, s-a organizat prima Drumeție Internațională Kolping pentru Pace, într-un efort de a aduce împreună membrii din Elveția, Germania și Luxemburg pentru a discuta și a acționa pentru democrație, dreptate și pace. Această inițiativă a fost începutul unei tradiții durabile, care s-a extins treptat pentru a include participanți din întreaga lume, inclusiv din Europa Centrală și de Est după căderea Cortinei de Fier.

Misiunea Drumeției Internaționale Kolping pentru Pace

Scopul acestui eveniment nu este doar de a atrage atenția asupra problemelor globale, ci și de a promova acțiunea și solidaritatea pentru un viitor mai bun. Prin intermediul programelor diverse, care includ liturghii, meditații, drumeții și evenimente culturale, ne-am propus să oferim un spațiu de dialog și acțiune pentru promovarea păcii și a non-violenței în toate aspectele vieții sociale și politice.

Comentarii

comentarii