Acasă Actualitate Peste 3.000 de doze de vaccin anti-coronavirus, administrate duminică, în Timiș

Peste 3.000 de doze de vaccin anti-coronavirus, administrate duminică, în Timiș

387
DISTRIBUIȚI

Duminică, 28 martie, s-au administrat 3.374 de doze de vaccin anti-coronavirus, precizează reprezentanții Direcție de Sănătate Publică Timiș, în buletin informativ de luni. Și de această dată, cele mai multe doze au fost cele produse de Pfizer-BioNTech, 2.592, dar au fost folosite și cele ale Moderna, 270, și AstraZeneca, 512.

Duminică, în etapa I de vaccinare au fost vaccinate 62 de persoane; în etapa a II-a, 1.743; iar în etapa a III-a, 1.569. Dintre acestea, 836 au primit doza de rapel. De la începutul campaniei de vaccinare, în Timiș au fost administrate 122.820 de doze de vaccin, 33.378 de persoane primind până acum ambele doze.

Reacții adverse la vaccinare au apărut în procent de 0,09%, adică au fost 106 în total, toate de intensitate scăzută spre moderată, transmit reprezentanții DSP Timiș. În ultimele 24 de ore a fost înregistrat un singur eveniment de acest gen, în cazul unei persoane care avea istoric alergic și a prezentat o reacție alergică. Acesteia i s-ar fi oferit tratament medicamentos, iar reacția adversă a fost remisă.

„Vaccinarea este soluția optimă pentru imunizarea împotriva COVID-19, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică)”, transmit reprezentanții DSP Timiș.

Comentarii

comentarii