Acasă Actualitate Peste 30 de voluntari din Asociația Acasă în Banat au ajutat-o pe...

Peste 30 de voluntari din Asociația Acasă în Banat au ajutat-o pe Ionela din Coșteiu, o mamă epileptică cu 4 copilași – Foto

515
DISTRIBUIȚI

Peste 30 de voluntari s-au mobilizat sâmbătă pentru a interveni la casa Ionelei din Coșteiu, o mama epileptică ce are 4 copilași. Aceasta este a 47-a casă la care intervin voluntarii Asociației Acasă în Banat.

La Coșteiu, condițiile în care trăiesc cei patru copii, alături de mamă și de bunică sunt greu de descris: o casă mare, fără neterminată, neizolată, fără baie și cu geamuri sparte. Cei mici merg la școală și la grădiniță, însă acasă, condițiile le sunt dificile.

Așadar, sâmbătă 12 octombrie 2019, zeci de voluntari s-au mobilizat la Costeiu, jud. Timiș, pentru a interveni la casa Ionelei. De la primele ore ale dimineții, în casă și în curte era o forfotă de nedescris: se curățau pereții, se demontau geamuri și uși, se repara instalația electrică.

”Familia este de mult timp în vizorul unei asociații, ei au mai primit îmbrăcăminte, produse de curățenie, alimente, însă problema de fond a rămas, casa lor nu era izolată, instalația electrică era de proastă calitate, au probleme cu hornul, nu au o baie unde să se poată spăla și unde să poată amplasa o mașină de spălat. Așadar ne-am unit forțele cu Rotaract Club Timisoara Opera și Asociația Educația la Sat și am decis că este un caz unde trebuie neapărat să intervenim acum, în prag de iarnă”, a declarat Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Sâmbătă, lucrările s-au concentrat pe igienizarea casei și curții, înlocuirea instalației electrice, înlocuirea ferestrelor cu unele eficiente termic, termoizolarea fațadei și zugrăvirea interiorului, însă urmează o nouă etapă, unde va fi din nou nevoie de ajutor. Casa trebuie izolată complet pe exterior, să fie finalizate tencuielile și zugravelile pe interior, să fie montate două sobe noi, dar și să se amenajeze o baie la interior și conectarea ei la sistemul de canalizare.

”Pe lângă voluntari, sâmbătă au fost alături de Ionela și donatori de materiale de construcții, bani, alimente sau alte bunuri, care și-au dorit să asigurăm împreună o iarnă liniștită acestei familii.

Pentru următoarea intervenție, necesarul de materiale și calendarul lucrarilor vor fi anunțate zilele urmatoare”, spune Radu Trifan .

Pentru acest proiect puteti face donații în bani se pot face către: Asociația Acasă în Banat, CIF 39329018, Adresa: sat. Valeapai, nr.134, comuna Ramna, județul Caraș-Severin
Donații în LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801
Donații în EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801
SWIFT/ BIC: BTRLRO22
PayPal: acasainbanat@gmail.com

Comentarii

comentarii