Acasă Actualitate Peste 35.000 de persoane au tranzitat frontierele cu Ungaria în ultimele 24...

Peste 35.000 de persoane au tranzitat frontierele cu Ungaria în ultimele 24 de ore. Autorităţile au anunțat de vineri că vor închide graniţele din 1 septembrie

934
DISTRIBUIȚI

Cele 11 puncte de trecere a frontierei cu Ungaria au fost tranzitate, în ultimele 24 de ore, de peste 35.000 de oameni şi peste 16.000 de mijloace de transport în comun. Autorităţile din ţara vecină anunţaseră încă de vineri că vor închide graniţele din 1 septembrie. 

Potrivit Poliţiei de Frontieră, prin cele 11 puncte de trecere spre şi dinspre Ungaria au tranzitat 35.300 de oameni şi 16.200 mijloace de transport în comun, în numai 24 de ore.

”Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 35.300 de persoane şi 16.200 de mijloace de transport (5.300 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 12.500 de persoane cu 7.100 mijloace de transport. Poliţia de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea”, se arată în comunicatul de presă transmis, sâmbătă, de Poliţia de Frontieră.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

 Vineri, autorităţile din Ungaria au anunţat că închid graniţele pentru străini de marţi, 1 septembrie, în încercarea de a reduce infectările cu noul coronavirus, potrivit euronews.com.  

“De la 1 septembrie, cetăţenii străini nu vor mai putea intra pe teritoriul Ungariei”, a declarat Gergely Gulyás, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

 “Există riscul ca virusul să fie importat şi cele mai multe dintre noile cazuri au origine străină”, a spus el într-o declaraţie de presă susţinută vineri, adăugând că “Ungaria este verde, când toate ţările sunt roşii”, referindu-se la gradul de îmbolnăviri raportat de fiecare ţară.  

El a spus că cetăţenii ungari care se întorc din străinătate vor fi nevoiţi să stea 14 zile în carantină sau să prezinte două teste negative pe care trebuie să le plătească.

 Guvernul Ungariei a indicat faptul că închiderea graniţelor va dura o lună.

 Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că a solicitat, prin Ambasada de la Budapesta, clarificări privind deciziile luate de autorităţile ungare pentru gestionarea pandemiei de COVID-19 şi privind impactul acestora asupra românilor care călătoresc în Ungaria sau tranzitează ţara, în drum spre alte state europene, scrie news.ro.

Comentarii

comentarii