Acasă Economic Peste 40 milioane euro pentru roșia românească. Fermierii sunt invitați la DAJ...

Peste 40 milioane euro pentru roșia românească. Fermierii sunt invitați la DAJ Timiș!

708
DISTRIBUIȚI

Fermierii din Timiș se pot înscrie, până în 15 aprilie 2020, la Direcția Județeană pentru Agricultură, strada Paris nr.2A, et.3, Timișoara, ca să primească ajutorul de minimis care este în valoare de 40 milioane euro, pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate.

Termenul limită de valorificare a producției este 15 iunie 2020, inclusiv.

Prof. univ. dr. Doru Petanec, directorul DAJ Timiș, a explicat că, în plus, pentru a avea siguranța că tomatele ce vor fi oferite populației vor avea o calitate cât mai bună, beneficiarii trebuie să deţină un registru de evidență a tratamentelor de protecție a plantelor, ce va fi verificat de către inspectorii Autorității Naționale Fitosanitare.

Reprezentanții direcțiilor pentru agricultură județene efectuează verificări la începutul rodirii și înainte de începerea recoltării în vederea evaluării producției.

Bugetul total al programului pentru Ciclul I este de aproximativ 40 milioane euro, iar beneficiarii trebuie să valorifice o cantitate de 3 tone-1.000 mp.

Principalele modificări pentru anul 2020 au avut în vedere îmbunătățirea programului, astfel încât consumatorii să beneficieze de  tomate de calitate din producția autohtonă.

Ca element de noutate, în anul 2020, verificarea preliminară a dosarelor și instruirea fermierilor privind respectarea normelor de utilizare a produselor de protecția plantelor se va realiza  de către reprezentanții direcțiilor pentru agricultură județene și respectiv, de către inspectorii Autorității Naționale Fitosanitare, la primăria localității respective.

Măsura va fi luată în special pentru cele câteva județe unde sunt foarte mulți beneficiari și pentru a venii în sprijinul fermierilor.

Comentarii

comentarii