Acasă Actualitate Peste 450.000 de măști neridicate de persoanele vulnerabile de la Direcția de...

Peste 450.000 de măști neridicate de persoanele vulnerabile de la Direcția de Asistență Socială Timișoara ajung în școli

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara urmează să doneze 463.650 de măști de protecție către unitățile de învățământ din județ. Este vorba despre un protocol încheiat între Direcția de Asistență Socială și Inspectoratul Școlar Județean Timiș, prin care în școli vor ajunge măștile cumpărate din fonduri guvernamentale, dar care nu au fost ridicate de persoanele din medii defavorizate. Acum, acestea urmează să ajungă la elevii din școlile primare, gimnaziale și licee, în funcție de nevoile stabilite la nivelul inspectoratului.

„Unul dintre ultimele ordine date de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a fost acesta legat de posibilitatea ca primăriile să împartă școlilor măștile distribuite de către minister pentru persoanele vulnerabile și care nu au fost ridicate. Siguranța elevilor pe tot parcursul anului școlar este prioritară, în acest context al pandemiei Covid-19 și, de aceea, mă bucur că am reușit să împărțim aceste măști. În același timp, am investit anul acesta aproape 6 milioane de lei în reparații și achiziții de materiale sanitare și dezinfectanți, totul pentru ca școlile să fie pregătite de întoarcerea elevilor în bănci”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Declarația lui Fritz vine în contextul unor contre purtate – atât pe Facebook, cât și în plenul Consiliului Local – între fostul viceprimar liberal Dan Diaconu și actualul viceprimar USR PLUS Ruben Lațcău pe tema investițiilor în școli. Diaconu a acuzat actuala administrație că nu a făcut nicio investiție, Lațcău i-a răspuns prin prezentarea unor speculații, fostul vice având până la urmă ultima replică, prezentând proiectele de investiții în infrastructura școlară blocate în prezent. Totuși, conform actualului viceprimar userist, în acest an s-au făcut reparații de 2 milioane de lei, iar scopul este de a ajunge la nivelul de anul trecut, de 3 milioane. În 2019, nivelul era aproape dublu, de 5,8 milioane de lei.

Totuși, conform conducerii inspectoratului școlar, criza spațiilor de învățământ s-a acutizat inclusiv la Timișoara, o cauză fiind și transferurile a 500 de elevi în școlile din oraș, după ce au urmat cursuri în străinătate. Astfel, șase școli din Timișoara ar urma să aibă cursuri de după-amiază la începutul anului școlar. „Soluțiile sunt cele pe care le cunoaștem: relocarea elevilor în alte spații, mutarea orelor după-amiaza, dar pentru un număr cât mai mic de elevi, și acele construcții modulare, care există în mai multe unități, dar aceste module sunt soluții de avarie până când se vor putea extinde spațiilor de învățământ sau se vor construi clădiri noi, dar acum infrastructura este ocupată la maximum”, a declarat Marin Popescu, inspector școlar general.

Comentarii

comentarii