Acasă Eveniment Peste 500 de amenzi date de polițiștii rutieri din Timiș, în doar...

Peste 500 de amenzi date de polițiștii rutieri din Timiș, în doar patru zile

453
DISTRIBUIȚI
politia rutiera politist 90470400

În perioada 2 – 5 septembrie, poliţiştii rutieri au aplicat 521 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, dintre care 125 doar pentru depășirea limitelor legale de viteză și 70 pentru neutilizarea centurii de siguranță. În două cazuri, s-a impus și întocmirea de dosare penale pentru infracţiunile rutiere comise de șoferi.

În 53 de situații, s-a dispus suspendarea permisului de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, nerespectarea limitelor legale de viteză, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor sau conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. De asemenea, au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

Unul dintre cei sancționați a fost un bărbat de 57 de ani, pe care, în data de 5  septembrie, polițiștii Secției 1 Timișoara l-au oprit pentru control, pe strada Simion Bărnuțiu. Acesta conducea un autoturism, cu toate că era sub influența băuturilor alcoolice.

Aparatul etilotest a arătat că alcoolemia șoferului era de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Inspectoratul de Poliție Județean Timiș transmite: „Pe numele șoferului, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”. Instituția atenționeză că poliţiştii rutieri continuă acţiunile și în zilele de weekend.

Comentarii

comentarii