Acasă Actualitate Peste 500 de elevi au participat la acţiunile „Săptămânii Pământului”, susţinute de...

Peste 500 de elevi au participat la acţiunile „Săptămânii Pământului”, susţinute de Smithfield Ferme în judeţul Timiş

DISTRIBUIȚI

Peste 500 de elevi din clasele I-XII, din 8 localităţi din judeţul Timiş, au participat, în perioada 19 – 23 aprilie, la o serie de acţiuni de informare, educare şi voluntariat organizate sub egida „Săptămânii Pământului”, eveniment sprijinit de către compania Smithfield Ferme. Acţiunile au fost organizate de către Liceul Teoretic Buziaş, în parteneriat cu şcolile din localităţile Buziaş, Bacova, Boldur, Chevereşul Mare, Niţchidorf, Racoviţa, Moşniţa şi Tormac.
Evenimentele au avut loc pe parcursul întregii săptămâni şi au conţinut expoziţii de desene, costume şi planşe realizate din materiale reciclabile, creaţii literare pe tema „Zilei Internaţionale a Pământului”, concursuri sportive şi de abilităţi, concursuri de machete cu tema „Lumea Animalelor” şi momente artistice şi scenete sub egida „Săptămânii Pământului”. De asemenea, au fost distribuite materiale informaţionale despre ape urmate de discuţii în timpul orelor de biologie şi au fost organizate acţiuni de curăţenie şi plantări de copaci în parcuri. Peste 140 de copii, câştigători ai concursurilor organizate cu această ocazie au fost premiaţi de către Smithfield Ferme – sponsorul oficial al „Săptămânii Pământului” – cu şepcuţe, tricouri, rechizite şcolare, penare, rucsaci şi orare.
„Copiii sunt foarte interesaţi să afle lucruri noi despre Pământ şi mediul înconjurător, dar şi despre modalităţile de protejare a acestuia. „Ziua Internaţională a Pământului” este o iniţiativă excelentă care ne ajută să îi responsabilizăm încă de la cele mai fragede vârste, totodată celebrând natura într-un mod atractiv”, spune Claudia Râmpu, profesor în cadrul Liceului Teoretic Buziaş.
„Protejarea mediului înconjurător şi accesul tinerilor la educaţie şi informare sunt două dintre priorităţile majore ale companiei noastre. Ne mândrim cu faptul că deja, de la an la an, avem ocazia să sprijinim tot mai multe acţiuni de acest fel în rândul elevilor şi tinerilor din judeţele Timiş şi Arad”, a declarat Andrada Calancea, PR Manager Smithfield Ferme.
Sprijinirea programele educative şi de informare în ceea ce priveşte protejarea mediului înconjurător este deja o tradiţie pentru Smithfield Ferme, care, pe lângă „Ziua Internaţională a Pământului”, promovează constant şi alte programe internaţionale cum ar fi „Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apelor” sau „Ziua fără maşini”.
Din 2004, când a intrat pe piaţa românească, Smithfield Ferme a investit în operaţiunile sale din România peste 500 milioane USD. Astăzi, în România compania operează 47 de ferme active în judeţele Timiş şi Arad, construite în mare parte în regim green-field (peste 47.500 scroafe, 850.000 porci comerciali pe an) şi două fabrici ultramoderne de nutreţuri combinate. Activând pe raza a peste 30 de comune şi oraşe, în judeţele Timiş şi Arad, activitatea de responsabilitate socială a Smithfield Ferme conţine şi o importantă componentă financiară, contribuind anual la dezvoltarea economică a zonei, prin aportul semnificativ la bugetul acestor localităţi, cu peste 5 milioane RON anual.

Comentarii

comentarii