Acasă Sănătate Peste 6.000 de pacienți tratați gratis printr-un proiect european la Clinica de...

Peste 6.000 de pacienți tratați gratis printr-un proiect european la Clinica de Oftalmologie Timișoara

2865
DISTRIBUIȚI

Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara a organizat conferința de încheiere a proiectului „Centrul Regional pentru Terapii Laser Avansate în Oftalmologie”, marți 23 aprilie.

Activitățile au fost derulat de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, în parteneriat cu Municipalitatea Nova Crnja din Serbia.

Prof. univ. dr. Mihnea Munteanu, șef Disciplină Oftalmologie, a explicat că, în perioada mai 2017-mai 2019, un număr de peste 10.000 de persoane au beneficiat de screening-ul bolii diabetice şi peste 6.000 de consulturi oftalmologice gratuite.

Dintre pacienţii examinaţi 400 au beneficiat de proceduri laser.

În cadrul proiectului au fost organizate conferinţe cu teme medicale atât pe teritoriul României, cât şi pe cel al Serbiei, cu participanţi din mediu urban, rural, rural izolat şi comunitatea rromă.

Proiectul RECALT prin intermediul programului Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia a avut alocat un buget de 1.905.000 euro cu un sprijin financiar nerambursabil din partea Uniunii Europene în valoare de 1.619.250 euro.

“Este cel mai mare proiect european implementat de Clinica de Oftalmologie Timișoara. Echipamentele au rol de instrucție și rol didactic pentru  studenții mediciniști și rezidenți, cât și rol de a trata pacienții”, a spus pof. Munteanu.

 

Comentarii

comentarii