Acasă Actualitate Peste 60 de invitați din 11 țări, la SoCareNet 2019, la Mitropolia...

Peste 60 de invitați din 11 țări, la SoCareNet 2019, la Mitropolia Banatului din Timișoara

419
DISTRIBUIȚI

Legătura intensă dintre Timișoara și Neundettelsau din ultimii 15 ani a făcut posibilă și organizarea conferinței SoCareNet 2019, la Mitropolia Banatului, la care au participat 60 de invitați din 11 țări.

Conferința internațională SoCareNet aflată la ediția XX a avut loc cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, în cadrul programului Agenda Culturală 2019. Tema propusă pentru anul acesta este  – Planificarea financiară – Dezvoltarea serviciilor sociale in Europa– ­și reprezintă categoric o preocupare și o responsabilitate a tuturor instituțiilor furnizoare de servicii sociale și medicale, prezente.

Evenimentul a debutat în prima seară, în sala festivă la sediul Mitropoliei Banatului, gazdă fiind ÎPSS Ioan, alături de Walter Thorsten, directorul Institutului Diakoneo din Neundettelsau, Germania și de delegați, precum Mrs. Lara Tassan Zanin de la Banca Europeană de Investiții, dl. Sindre Skeie de la Eurodiaconia Bruxelles ori dl. Ovidiu Ganț membru în Parlamentul României.

În cadrul conferinței s-a vizualizat și mesajul video al prof. dr. Mathias Hartmannva, rectorul Institutului Pastoral din Neuendettelsau.

„Să ne ajute bunul Dumnezeu să facem din Europa un organism viu și creștin prin aceste programe, servicii, proiecte și acțiuni social-filantropice, care se derulează prin rețeaua SoCareNet. Mulțumim Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, care se îngrijește ca acest sector să fie cât mai dinamic, prin Federația Filantropia, care are o reputație foarte bună. Prin experiența acumulată și de credibilitatea de care se dă dovadă, aceasta poate într-un viitor să beneficieze și de fonduri guvernamentale, pentru a fii cât mai apropiate de nevoile semenilor aflați în nevoi”, a precizat ÎPSS Ioan, arhiepiscopul Timișoarei și mitropolitul Banatului.

SoCareNet reprezintă o rețea reprezentativă de furnizori de servicii socio-medicale și educațională la nivel european, organizații ce aparțin Bisericii Evanghelice din Europa și partenerilor din Romania cu precădere din Timișoara, Cluj, Salaj ș.a.

Comentarii

comentarii