Acasă Actualitate Peste 600 de sancțiuni aplicate șoferilor din Timiș, în ultimul week-end. Un...

Peste 600 de sancțiuni aplicate șoferilor din Timiș, în ultimul week-end. Un șofer de 68 de ani, prins „mort de beat” într-un sat din județ

444
DISTRIBUIȚI

În perioada 14-16 februarie, polițiștii rutieri din Timiș a aplicat 663 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați, reţinut 47 de  permise de conducere și retras 13 certificate de înmatriculare. În cele mai multe cazuri, 415, șoferii nu au respectat limitele de viteză, iar în alte patru situații, faptele comise au fost considerate infracțiuni.

Reprezentanții I.P.J. Timiș susțin că acțiunile s-au desfășurat cu „scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare”.

Măsura tehnico-administrativă de reținere în vederea suspendării a fost aplicată de polițiști pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză sau conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Un caz mai special a fost constatat la data de 15 februarie, când polițiștii Secției 5 Rurale Belinț au oprit pentru control, pe DJ 609 la intrare în localitatea Paniova, un autoturism, condus de un bărbat, de 68 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1.14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

I.P.J. Timiș mai atenționează: „În săptămâna, care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente”.

Comentarii

comentarii