Acasă Eveniment Peste 70 de migranți depistaţi la o pensiune din Timişoara şi în...

Peste 70 de migranți depistaţi la o pensiune din Timişoara şi în parcările TIR de pe autostrada A1

DISTRIBUIȚI

În data de 29.10.2021, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspetoratului de Jandarmi Judeţean Timiş, ai Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, ai Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, ai Serviciului de Poliţie Canină, ai Poliţiei Autostrăzi, Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Timişoara şi ai Centrului Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii imigraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în urma acţiunii, aceştia au identificat la o pensiune de pe raza municipiului Timişoara şi în parcările TIR de pe autostrada A1, 72 de cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din India, Bangladesh şi Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 48 de ani, mulţi dintre ei având documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza judeţului Timiş.

După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil au fost îndrumaţi către Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

Totodată, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au verificat persoanele fără documente, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Aceste acţiuni desfăşurate în sistem integrat de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale pe raza judeţului Timiş vor continua şi pe parcursul următoarelor zile.

Comentarii

comentarii