Acasă Actualitate Peste 80% dintre maladiile cardio-vasculare pot fi prevenite! Ziua mondială a inimii,...

Peste 80% dintre maladiile cardio-vasculare pot fi prevenite! Ziua mondială a inimii, la Timișoara

703
DISTRIBUIȚI

În fiecare an, de Ziua Mondială a Inimii, 29 septembrie, Fundaţia Română a Inimii, Societatea Română de Cardiologie, Forumul Naţional de Prevenţie şi Rotary organizau, în Timișoara și în alte zeci de oraşe, Promenada Inimilor și alte acţiuni dedicate sănătăţii comunităţii, în întreaga săptămână.

Din păcate, COVID-ul a anulat multe evenimente și Promenada inimilor, în 2020.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Șapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare.

Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?

Deși bolile cardio-vasculare sunt foarte frecvente, în proporție de 80% sunt prevenibile, iar acest fapt ține de fiecare dintre noi, de modul în care avem grijă de noi înșine, mâncând sănătos, făcând mișcare zilnic, nefumând, dar și urmând un control periodic la medicul curant”, este mesajul  prof. dr. Dan Gaiţă – membru in Consiliul de Conducere al World Heart Federation.

Comentarii

comentarii