Acasă Actualitate Peste 85% din pacienţii COVID care au murit săptămâna trecută erau nevaccinaţi

Peste 85% din pacienţii COVID care au murit săptămâna trecută erau nevaccinaţi

DISTRIBUIȚI

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a publicat raportul aferent săptămânii 10 – 16 ianuarie 2022, cu privire la situaţia deceselor asociate infecţiei cu SARS-CoV-2 pe teritoriul României. Statisticile arată că peste 85% din decesele COVID de săptămâna trecută au fost înregistrate la persoane nevaccinate. De asemenea, 57% din cazurile confirmate au fost înregistrate în rândul persoanelor nevaccinate împotriva coronavirusului.

Peste o jumătate (57%) din cazurile de infecţie cu SARS-CoV-2, confirmate în săptămâna 10 – 16 ianuarie 2022, au fost înregistrate în rândul persoanelor nevaccinate, arată raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). La nivel naţional, un total cumulat de 40,4% din infecţiile depistate săptămâna trecută au fost raportate în București, Cluj, Timiș, Suceava și Brașov. De asemenea, 31,6% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bihor, Prahova, Galaţi, Hunedoara și Neamţ, iar 85,7% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate. Raportul complet poate fi consultat la finalul articolului.

Topul judeţelor. Număr total de cazuri COVID-19

București – 17,1%

Cluj – 5,1%

Timiş – 5%

Ilfov – 4,3%

Iaşi – 4%

Institutul Naţional de Sănătate Publică a prezentat şi o serie de date care acoperă perioada cuprinsă de la începutul pandemiei în România până în prezent. Astfel, până acum, 85,9% din totalul deceselor au fost raportate la persoane cu vârste de peste 60 ani, iar 54,5% din victime sunt bărbați. Un alt aspect important este şi prezenţa comorbidităţilor, existente în cazul a 93,2% din persoanele bolnave de COVID-19 care au decedat, pe teritoriul ţării.

Comentarii

comentarii