Acasă Promo Peste 9.700 de cazuri de rujeolă confirmate în România de la debutul...

Peste 9.700 de cazuri de rujeolă confirmate în România de la debutul epidemiei. județele cu peste o mie de cazuri sunt Timiș, Caraș-Severin și Arad

1066
DISTRIBUIȚI

Peste 9.700 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate în România de la debutul epidemiei, în urmă cu un an, 24 fiind confirmate în ultima săptămână, cele mai multe în Ialomița. Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numarul total de cazuri de rujeolă înregistrate în Romania este 9.728, 24 fiind confirmate în ultima săptămână, arată news.ro. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat, în săptămâna care a trecut, în Ialomița, respectiv 16 cazuri. Au mai fost confirmate cinci cazuri în Brașov, două în Ilfov și unul în București.

La nivel național, județele cu peste o mie de cazuri de rujeolă sunt Timiș, Caraș-Severin și Arad. Boala s-a extins în 41 de județe, singurul fără niciun caz fiind județul Tulcea. De la debutul epidemiei în urmă cu un an s-au înregistrat 35 de decese, cele mai multe – nouă – în județul Timiș. Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 parinți își vaccinează copiii.

Comentarii

comentarii