Acasă Administraţie Peste doi ani, Spitalul Victor Babeș va avea centru de recuperare medicală...

Peste doi ani, Spitalul Victor Babeș va avea centru de recuperare medicală respiratorie

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a predat amplasamentul pentru obiectivul „Extindere și modernizare ansamblu construit existent la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie dr. V. Babeș, etapa I- extindere centru de recuperare medicală respiratorie”. La spitalul care încă este în prima linie în lupta cu COVID-19 au fost deja demolate clădirile de care nu mai era nevoie – fânărie, grajd de animale, construcții anexă-depozit de carburanți, garaj, morgă – , iar în locul acestora ar urma să se edifice noile construcții.

Pe lângă corpul deja existent în curtea spitalului ar urma să se ridice unul cu parter și două etaje, al doilea retras, și altul care are doar parter. „Practic, se va face extinderea centrului de recuperare medicală respiratorie a Spitalului de boli infecțioase prin realizarea a două corpuri principale (A și B) articulate prin corpuri de legătură între ele și cu construcția existentă”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

În corpul A, la parter ar urma să se regăsească accesul principal, hol, sală de așteptare cu grupuri sanitare, frontdesk de interfață cu vizitatorii și bolnavii, zonă de cabinet investigații și tratament, serviciu de internare / externare a pacienților, legătura cu clădirea existentă. La primul etaj vor fi amenajate saloane cu grupuri sanitare proprii și spații medicale, iar la al doilea, o sală de conferință, o sală de curs și grupuri sanitare. Corpul B va fi legat de corpul A și va cuprinde spații de kinetoterapie, hidroterapie, salină, aerosoli, sală de mese.

În urma lucrărilor, corpul C2, cel existent, va fi reabilitat și avea o suprafața de 266,86 mp, iar cele două nou-construite vor avea 1772 mp, corpul A, respectiv 655 mp, corpul B. „Corpurile de clădire vor fi racordate prin holuri, iar circulația pe verticală se va desfășura prin intermediul a 2 case de scară și 3 lifturi”, explică reprezentanții Primăriei.

În total, în cadrul noului ansamblu se vor construi 13 saloane, două saloane de studii clinice, cinci cabinete medicale, o sală de conferințe de 50 de persoane, o sală de curs de 70 persoane, săli de kinetoterapie, aerosoli, salină, saună, șispații cu destinații speciale.

Valoarea totală a investiției este de 37,5 milioane de lei, inclusiv TVA, adică aproximativ 8,3 milioane de euro. Data de începere a lucrărilor este 20 iulie 2020, iar cu o durată de 24 de luni, acestea ar trebui să fie finalizate pe aceeași dată, în 2022.

Comentarii

comentarii