Acasă Administraţie Peste patru milioane de lei pentru un nou drum judeţean. Zona de...

Peste patru milioane de lei pentru un nou drum judeţean. Zona de est are o nouă legătură rutieră spre Lugoj

DISTRIBUIȚI

Cu ajutorul unei finanţări de 4,7 milioane de lei prin intermediul PNDL şi din bugetul CJT, între Cliciova şi Valea Lungă Română a fost realizat un nou drum de legătură, în lungime de 4,9 kilometri, care va scurta accesul locuitorilor din zonă spre Lugoj cu zeci de kilometri. Este un fost drum de pământ, care a fost transformat în drum judeţean. De asemenea, acesta poate asigura şi legături spre Lipova şi alte localităţi din zonă.

„Ne aflăm astăzi în zona de est a județului, unde inaugurăm un drum important pentru această zonă, un drum care leagă comuna Bethausen de comuna Coșteiu. Mai exact, drumul dintre satul Cliciova și Valea Lungă Română. Acest drum județean pe care-l inaugurăm astăzi, are o lungime de 4,9 kilometri și este finanțat din fonduri guvernamentale și, bineînțeles, din bugetul propriu al consiliului județean. Drumul se prezintă în condiții foarte bune de trafic și este important că întreaga zonă de est a județului, Bethausen, Balinț, Ohaba și zona spre Mănăștiur are un acces mult mai facil spre municipiul Lugoj. A fost o solicitare lansată în urmă cu destul de mult timp pentru a realiza acest tronson. Este unul foarte scurt, spre Lugoj, și, de astăzi, cetățenii județului, mai ales din această parte, pot să circule foarte bine pe această direcție. 4,7 milioane de lei a fost valoarea acestui proiect.

Lucrările la noul drum au fost lansate pe 4 martie, iar termenul de execuţie era de şase luni, finalizarea având loc cu o lună mai devreme.

Primarul din Bethausen, Ioan Lihoni, se declară extrem de mulţumit de realizarea noului drum: „Acest culoar proaspăt deschis vine de la Lipova și merge la Lugoj, un culoar care face legătura între două județe. Pentru noi a fost vital, mai ales pentru comuna Bethausen, comuna Ohaba Lungă. Este un drum circulat, uneori se merge în coloană, pentru că sunt doar 12 kilometri până în Lugoj din comuna Bethausen. sper să ne țină cât de mult și să avem noroc de el”.

Vechiul drum dinspre Bethausen spre Lugoj era de aproape 40 de kilometri, deci economia de timp şi combustibil realizată este semnificativă.

Comentarii

comentarii