Acasă Actualitate Petrom îi invită pe timişoreni în „TaraluiAndrei.ro”

Petrom îi invită pe timişoreni în „TaraluiAndrei.ro”

335
DISTRIBUIȚI

În luna octombrie, Petrom a lansat programul de responsabilitate socială „TaraluiAndrei.ro”, o platformă online în care toţi oamenii din România care vor să schimbe în bine lumea din jurul lor sunt aşteptaţi să îşi exprime ideile, să propună proiecte pentru comunităţile lor, să iniţieze acţiuni de voluntariat sau să participe la cele propuse de ceilalţi cetăţeni.
Pe 30 noiembrie, românii sărbătoresc ziua Sfântului Andrei, apostolul care a creştinat meleagurile noastre şi este considerat părintele spiritual şi ocrotitorul României. Conform tradiţiei, sărbătoarea Sfântului Andrei este un moment al înnoirii. În acest spirit, mesagerii „Ţării lui Andrei” îi cheamă pe români să renunţe la obiceiurile rele din trecut şi să le înlocuiască cu altele bune. Ziua Sfântului Andrei este sărbătoarea care marchează schimbarea în bine a fiecăruia dintre noi.
De ziua Sfântului Andrei, în 8 oraşe din ţară oamenii sunt aşteptaţi să se întoarcă la tradiţie şi să înceapă schimbarea cu ei înşişi. Începând cu ora 10.00, mesagerii „Ţării lui Andrei” vor fi în Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Braşov, Constanţa, Craiova şi Ploieşti şi îi vor îndemna, pe cei care doresc, să îşi arunce la coş obiceiurile vechi şi rele şi să le înnoiască cu altele noi, sănătoase. Toţi cei care dau curs invitaţiei vor primi săculeţi cu grâu de pus la încolţit, conform tradiţiei româneşti.  În acelaşi timp, www.taraluiandrei.ro este pregătită să primească toate mesajele de schimbare ale românilor. „Tara lui Andrei punct ro” este primul program de responsabilitate socială care permite unui număr nelimitat de oameni să interacţioneze, să comunice, să se informeze şi, mai ales, să schimbe în mod concret lumea în care trăiesc. „TaraluiAndrei.ro” este deja locuită de peste 3.800 de „cetăţeni”, iar datorită acţiunilor acestora, până acum s-au adunat peste 5.700 de copaci ce vor fi plantaţi în primăvară de către Petrom împreuna cu voluntarii de pe platformă. Cetăţenii „Tarii lui andrei” pot propune proiecte pentru comunităţile lor, iar Petrom premiază  lunar unul dintre acestea cu 5.000 de euro. De asemenea, pot iniţia acţiuni de voluntariat sau se pot înscrie ca voluntari în diferite proiecte de responsabilitate socială sau se pot juca în Casa lui Andrei, pentru a învăţa cum să economisească resursele.
Timişorenii care vor să facă parte din comunitatea celor care vor să schimbe ceva în bine, sunt invitaţi astăzi, 30 noiembrie, în Piaţa Unirii sau pot intra pe www.taraluiandrei.ro.

Comentarii

comentarii