Acasă Actualitate Phoenix cântă la nunta lui George Simion. Nicu Covaci: ”Nu știu dacă...

Phoenix cântă la nunta lui George Simion. Nicu Covaci: ”Nu știu dacă e nunta sau înmormântare”

DISTRIBUIȚI

Nicolae Covaci, liderul Phoenix, a confirmat că legendara formație va concerta, sâmbătă seară, la nunta liderului AUR, George Simion. Muzicianul a evitat să ofere mai multe detalii, afirmând că managerul formației este cel care a făcut aranjamentul. În spațiul virtual au apărut și apeluri ca cea mai mare formație românească să nu-și asocieze numele cu un astfel de eveniment.

”Nu știu dacă e nuntă sau înmormântare. Vorbiți de concertul de mâine (n.r. sâmbătă) seară, nu? E în Vâlcea, undeva, da?  Concertăm, după care am plecat din țară, în Spania. Organizatorii știu mai bine ce și cum. Nu eu semnez, avem organizatori care se ocupă, eu vin din Spania să cânt. Am auzit că sunt 10 mii de oameni, eu mă bucur, pentru ei cânt, pentru poporul ăsta, pentru publicul nostru. De aia vin aici, să cânt”, a transmis Covaci pentru G4Media.

Surse apropiate trupei au transmis că un contract s-ar fi semnat încă din iunie, între Nicu Covaci și o firmă care organizează evenimente, care a transmis că este un eveniment ”open-air”, încasându-se și un avans.

Activistul Remus Cernea a făcut vineri un apel public către Nicu Covaci să anuleze prezența formației la eveniment.

”George Simion este opusul valorilor pe care le semnifică trupa Phoenix prin cariera ei extraordinară de 6 decenii. Nu este un simplu concert, ar fi o pată întunecată, greu de șters în istoria Phoenix”, a transmis Remus Cernea printr-un clip filmat la Kiev.

”Vă cer ca legendara trupă rock Phoenix să nu se asocieze cu un politician toxic, populist și extremist precum George Simion. O astfel de asociere ar consterna milioanele de iubitorii ai muzicii Phoenix! Această trupă transmite nu doar muzică, ci și valori importante care țin de libertate și reprezintă un reper în istoria noastră”, a mai spus Remus Cernea.

Comentarii

comentarii