Acasă Actualitate Pictură murală uriașă pe zidul palatului Weiss din Timișoara. Promo pentru Codru...

Pictură murală uriașă pe zidul palatului Weiss din Timișoara. Promo pentru Codru Festival

DISTRIBUIȚI

Pe calcanul palatului Weiss din Piața Victoriei a fost realizată o pictură murală uriașă pentru promovarea festivalului Codru, care se va desfăşura în perioada 25-28 august 2022, în Pădurea Bistra de lângă Timişoara.

“<Inima Codrului> este proiectul mural prin care ne dorim să învigorăm un perete din inima oraşului, printr-o pictură însufleţită de către cunoscutul artist Flaviu Roua. Personajul feminin, desprins din frunzişul copacilor, învăluit de cântecul păsărilor şi edificat, în acelaşi timp, de zidurile urbane, reprezintă <Inima Codrului> într-o scenă naturalistă plină de prospeţime. Acolo, în <Inima Codrului> unde ne dă întâlnire, se respiră aer adevărat, se ascultă muzică bună, se degustă artă şi se formează o comunitate preocupată de ecologie, grijă şi convieţuire cu natura”, au anunţat organizatorii festivalului Codru.

“Inima Codrului”  luat locul „Fetei de la Plai”, lucrare realizată în 2013, de Andrei Drăgan şi Negoiţă Cosmos, pentru a promova festival de world music Plai de la Muzeul Satului Bănăţean.  

“Fata de la Plai” era reprezentată de o tânără îmbrăcată în haine tradiţionale care cântă la un instrument de suflat. La acea vreme era cea mai mare pictură murală din România, lucrarea având o înălţime de 24 de metri şi lată de 14 metri.

Comentarii

comentarii