Acasă Eveniment „Pieţarii” – fugăriţi din parcările pieţelor agroalimentare

„Pieţarii” – fugăriţi din parcările pieţelor agroalimentare

563
DISTRIBUIȚI

Mai-marii Administraţiei Domeniului Public (ADP)  din Timişoara vor schimbarea regulamentului de parcare în jurul pieţelor agroalimentare din oraş. Asta pentru că toate parcările sunt ocupate de cei care vând marfă la piaţă şi nu de cei care vor să cumpere fructe şi legume din pieţele din oraş. O situaţie gravă poate fi întâlnită în Piaţa Badea Cârţan din Timişoara, unde parcarea s-a transformat într-un fel de depozit pe roţi. Cei care vor să achiziţioneze produse nici măcar nu mai trebuie să intre în piaţă. Ei pot cumpăra flori, mere, cartofi şi legume chiar din parcarea din preajma pieţei.

Abonamentele Telpark ar putea să nu mai fie valabile în parcările pieţelor agroalimentare din Timişoara

Liviu Barbu, directorul ADP, spune că a propus un nou proiect de lege prin care se doreşte limitarea de timp în parcările pieţelor agroalimentare la maxim o oră. "În mai toate pieţele agroalimentare din oraş este o problemă a locurilor de parcare. Aşa că am iniţiat un proiect prin care dorim ca în aceste pieţe să fie valabile doar tichetele Telpark. În acest fel, sperăm ca cei care vând produse în pieţe să fie descurajaţi să mai ocupe parcările. Cei care vor depăşi această limită de staţionare de o oră vor fi amendaţi şi li se va ridica maşina", spune Liviu Barbu, director ADP Timişoara.

Ciprian Bogdan, consilier local: “Sunt de acord cu acest proiect”

Consilierul local Ciprian Bogdan spune că acest proiect este unul bun şi merită să fie susţinut. " Voi susţine acest proiect pentru că trebuie să se facă odată ordine în parcările din jurul pieţelor agroalimentare din Timişoara. Asta pentru că cei care vând produse prin parcări trebuie să ştie că acolo nu este o piaţă, ci o parcare pentru cei care vin să cumpere produse de la piaţă.

    "Noi unde vom parca?"

    Cristian Petcu, unul dintre cei care comercializează produse alimentare în  Piaţa Badea Cârţan, spune că aceste măsuri sunt abuzive. "Eu nu înţeleg de ce nu avem voie să parcăm, atâta timp cât plătim un abonament Telpark. Dacă cei de la ADP nu vor ca noi să mai parcăm acolo, să ne creeze alte locuri de parcare. Asta pentru că noi trebuie să ne descărcăm marfa şi nu avem unde parca", spune unul dintre cei mai vehemenţi contestatari ai acestui peoiect. Ce se va întâmpla rămâne de văzut, asta pentru că, mai întâi, proiectul celor de la ADP va trece prin comisiile de specialitate din cadrul Consiliului Local Timişoara, iar mai apoi va fi introdus în plenul consiliului local. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla în plenul din luna aprilie.

Comentarii

comentarii