Acasă Eveniment Pilotul unui avion Tarom, care zbura pe ruta Timișoara – Hurghada, a...

Pilotul unui avion Tarom, care zbura pe ruta Timișoara – Hurghada, a leșinat la manșă. Copilotul a aterizat aeronava pe Otopeni

DISTRIBUIȚI

Un avion Tarom care  zbura pe ruta Timișoara – Hurghada a aterizat pe aeroportul Otopeni din București. Pilotul și-a pierdut cunoștința în timpul zborului, iar aeronava a aterizat de urgență pe aeroportul Henri Coandă. Avionul a fost adus la sol de copilot.

Aeronava Boeing 737-800NG TAROM, înmatriculat YR-BGK, care opera sâmbătă zborul charter RO7673 pe ruta Timișoara – Hurghada a aterizat pe aeroportul din București.

Aeronava TAROM care decolase din Timișoara, cu destinația Hurghada, avea 184 de pasageri la bord. Cursa spre Egipt s-a sfârșit brusc în spațiul aerian al Bulgariei după ce unui pilot, în vârstă de 30 de ani, i s-a făcut rău în cabină. Colegul lui a preluat rapid comanda aeronavei și a cerut permisiunea de a ateriza lângă București.

Avionul Boeing a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni, acolo unde pilotul a fost preluat pentru îngrijiri medicale și transportat la spitalul Elias.

Aeronava a oprit direct pe pistă, nu la platformă, pentru ca echipajele medicale să nu mai piardă timp.

Comentarii

comentarii