Acasă Administraţie Pisica “polivalentă” nu s-a rupt, între Timişoara şi Giroc

Pisica “polivalentă” nu s-a rupt, între Timişoara şi Giroc

873
DISTRIBUIȚI

Deşi trenează de ani de zile stabilirea locaţiei pentru viitoarea sală polivalentă de 16.000 de locuri, între Timişoara şi comuna Giroc, pisica nu a fost “ruptă” duminică, cum afirma vicepremierul Daniel Suciu, prezent la Timişoara.

Primarul Nicolae Robu spune că nu s-a tranşat nimic şi că au avut loc doar vechi discuţii între el, vicepremier şi preşedintele CJT Călin Dobra.

“Am avut aceleaşi discuţii, se analizează propunerile celor două instituţii, Primăria Timişoara şi CJT. Într-o lună se va lua o decizie. Nu am tranşat nimic noi. Doar am adus garanţii că propunerile făcute sunt corecte, cu suport, în primul primul rând juridic. Vicepremierul a spus că asta îl interesează. Nu am fost pe teren să vedem locaţiile. Asta se va analiza”, a precizat primarul Nicolae Robu.

La începutul lunii august, Călin Dobra menţiona că terenul oferit de primărie pentru sala polivalentă în zona stadionului Dan Păltinşanu nu este liber de sarcini. Mai mult, liderul administraţiei timişene susţinea că declararea terenului din zona stadionului ca liber de sarcini, pentru ca primarul Nicolae Robu să poată oferi zona pentru construcţia unei săli polivalente, va crea mari probleme Primăriei Timişoara.

“Referitor la terenul pentru sala de sport, eu cred că primăria şi primarul iau în glumă acest subiect. Acolo sunt acte doveditoare că există o bază sportivă, inclusiv în fişa de inventar a zonei, există hotărâri de consiliu local care spun că acolo este bază sportivă. Iar legea spune că pentru ca să demolezi o bază sportivă trebuie în acest sens emisă o hotărâre de guvern, nu ai voie să faci un asemenea demers fără hotărâre de guvern,  care include acceptul de demolare şi care te obligă să construieşti o altă bază sportivă la schimb. Am văzut demers primăriei şi sunt sigur că instituţiile abilitate vor face demersurile necesare”, spunea Călin Dobra.

Comentarii

comentarii