Acasă Administraţie Pista de biciclete de pe malul Begăi îi pune din nou în...

Pista de biciclete de pe malul Begăi îi pune din nou în antiteză pe Bojin şi pe Dobra

723
DISTRIBUIȚI

Şeful Direcţiei Apelor Banat, Titu Bojin, şi preşedintele Consilului Judeţean Timiş, Călin Dobra, s-au contrat din nou pe tema pistei de biciclete care leagă, pe malul Begăi, Timişoara de graniţa cu Serbia. Dacă primul a spus că de la 1 decembrie pista rămâne fără stăpân, Dobra a răspuns, spunând că aşa ceva nu se va întâmpla, pista fiind în administrarea ABA Banat, la fel cum terenul de sub este al statului român.

Veşnic plin de întrebări, consilierul judeţean Viorel Coifan, a adus din nou în dezbaterea plenului CJT problema pistei de biciclete precizată. El a reuşit să le ridice tensiunea lui Bojin şi lui Dobra, ei având clar viziuni diferite asupra problemei. Primul doreşte să scape de pistă, iar cel de al doilea nu pare extrem de dornic să o preia, cel puţin nu înainte de a şti ce presupune aceasta ca şi costuri

„Aşteptăm materialul de la Ape, ca să vedem ce presupune”, a spus Dobra. Iar Bojin i-a replicat, spunând că „materialul e trimis de două săptămâni, materialul e la dumneavoastră, nu a intrat în Comisii, dumneavoastră hotărâţi dacă sunteti interesat sau nu. De la 1 decembrie, pista rămâne fără stăpân”.

Desigur, şeful CJT a replicat, contrându-şi fostul coleg şi şef de partid.

„Domnule Bojin, materialul acela e o informare, pe noi ne interesează costurile detaliat, să vedem ce înseamnă întreţinerea. Am trimis şi o echipă, trebuie să recunoaştem că are foarte multe fisuri (n.r. pista), nu ne putem angaja la reabilitare. Dacă acea lucrare e în garanţie să se rezolve problema şi să nu avem bătăi de cap. După aceea să o preluăm şi să o administrăm. Doi la mână, eu nu cred că rămâne fără stăpân pista aia de biciclete, atât timp cât sunteţi administratorul şi beneficiarul acelei investiţii. Şi mai este şi terenul, care este al statului român. Dar pentru asta va trebui să avem o discuţie separată. Dacă costurile ne permit să ne înhămâm la aşa ceva”, a declarat Dobra.

Şi inevitabil a venit şi răspunsul celui cu mai multă experienţă de viaţă.

„Domnule preşedinte, acea lucrare a ieşit din garanţie de trei ani, din punct de vedere al crăpăturilor, vom avea în continuare crăpături, dar alea se vor repara până la primăvară. Ele vor mai apărea, că terenul de sub lucrează. Dacă nu vine nimeni să o ia, crăpăturile vor fi şi mai mari, pentru că pe noi nu ne mai interesează, nu că nu ne mai interesează, nu mai putem să alocăm bani, decât pe perioada inclusiv de cinci ani să o întreţinem. Ce aţi cerut dumneavoastră eu v-am pus la dispoziţie tot ce aţi cerut” a încheiat Bojin.

A rămas ca discuţiile să continue şi să se încerce găsirea soluţiei. Cei care vor suferi vor fi cei care chiar folosesc acea pistă, bicicliştii, dacă nimeni nu se va mai ocupa de întreţinerea ei.

Comentarii

comentarii