Acasă Actualitate Pistele de biciclete de sub podurile Șaguna și Dacilor, mai aproape de...

Pistele de biciclete de sub podurile Șaguna și Dacilor, mai aproape de a deveni realitate. Urmează să fie elaborat studiul de fezabilitate

DISTRIBUIȚI
Podul Dacilor

Primăria Timișoara își propune să asigure continuitatea rețelei de piste de biciclete pe sub Podurile Dacilor și Șaguna, din Badea Cârțan, respectiv Prințul Turcesc. Recent, pentru amenajarea pistelor pe sub cele două poduri a fost finalizată licitația de realizare a studiului de fezabilitate. Astfel, această documentație va fi întocmită de POD PROIECT SRL, într-un termen de 60 de zile de la emiterea ordinului de începere pentru a finaliza documentația. Valoarea contractului este de 97.580 lei, TVA inclus.

„Municipiul Timișoara are un bogat coridor pietonal și velo, de tip promenadă, pe malul râului Bega. Acest spațiu a fost valorificat și redat cetățenilor, inclusiv prin piste de biciclete care să-l străbată. Rețeaua respectivă se întinde și în afara teritoriului Timișoarei, până la granița cu Serbia. Traseul pe care se vor amenaja noile piste de biciclete se află în partea de est a municipiului, de la Podul Dacilor – situat între strada Dacilor, respectiv Piaţa Badea Cârţan – până la Podul Şaguna – situat între Calea Dorobanţilor și strada Andrei Şaguna. Subtraversarea podurilor va fi destinată pietonilor și bicicliștilor”, transmit reprezentanții primăriei.

În baza contractului, vor fi elaborate expertiza tehnice asupra podurilor, studiul de fezabilitate – inclusiv studiu topografic, studiu geotehnic, documentații cadastrale, etc. – și documentațiile pentru obţinerea tuturor acordurilor şi avizelor pentru Certificatul de Urbanism, dar va fi asigurată și asistență tehnică din partea pe toată durata de derulare a procedurii de atribuire a contractului de proiectare și execuție a lucrărilor.

Contractul prevede ca atât pistele, cât și trotuarele să fie de minimum 1,5 metri pe sens. Pentru trotuare, cu mențiunea „dacă este posibil”.

Comentarii

comentarii