Acasă Actualitate Pistele de biciclete – o atracție irezistibilă, dar riscantă, pentru șoferii din...

Pistele de biciclete – o atracție irezistibilă, dar riscantă, pentru șoferii din Timișoara

486
DISTRIBUIȚI

Cu siguranță că această imagine nu place defel bicicliștilor din Timișoara, (foto, marți la ora 13.30), dar din păcate, zilnic, aceste piste speciale sunt blocate de unii șoferi, nepăsători și ignoranți, față de semenii lor.

De altfel, Poliția Locală Timișoara atenționează că oamenii legii patrulează pe segway-uri și vin astfel în sprijinul persoanelor care circulă cu biciclete în oraș.

Numai anul trecut au fost aplicate conducătorilor auto care au fost surprinși cu autovehiculele parcate pe pistele pentru bicicliști din oraș un număr de 1.214 sancțiuni contravenționale.

Reamintim că, potrivit OUG 195/2002 sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, respectiv oprire sau staționare pe piste.

Poliția Locală atrage atenția conducătorilor auto să respecte legislația referitoare la oprire și staționare și să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor.

Totodată, Poliția Locală Timișoara face apel la cetățeni ca, în cazul în care observă nereguli sau probleme care intră în competența sa să sune la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112, iar pentru cazurile în care sunt observate autovehicule pe pistele pentru bicicliști este valabil și numărul de telefon 0356.913, linie special înființată pentru astfel de sesizări.

De asemenea, Poliția Locală atrage atenția conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere și să evite parcarea autovehiculelor în locuri interzise pentru a evita astfel sancționarea drastică și chiar ridicarea autovehiculelor, dar mai ales pentru a evita punerea în dificultate a acelor persoane care au într-adevăr nevoie de astfel de locuri special amenajate.

Comentarii

comentarii