Acasă Eveniment Plan roşu de intervenţie! Incendiu la Spitalul de copii Timișoara. Zeci de...

Plan roşu de intervenţie! Incendiu la Spitalul de copii Timișoara. Zeci de mame şi copii evacuaţi

DISTRIBUIȚI
FOTO: opiniatimisoarei.ro

Planul roşu de intervenţie a fost activat duminică noaptea, la Timişoara, după ce un incendiu a izbucnit la Spitalul de copii ”Louis Turcanu”, zeci de copii şiu mamele lor fiind evacuaţi.

În jurul orei 1.00, copiii internaţi la Secţia de Oncologie – Hematologie, aflată la etajul 1, şi în cea de Pediatrie au fost treziţi din somn de fumul înecăcios care a inundat coridoarele şi o parte din saloane. Mamele copiilor şi personalul medical au dat alarma la numărul de urgenţă, relatează Opinia Timişoarei.

Pompierii, poliţiştii, jandarmii şi echipaje medicale SMURD şi SAJ au intervenit rapid. Strada Iosif Nemoianu pe care se găseşte spitalul a fost complet blocata, iar salvatorii au pătruns în unitatea sanitară.

Sub coordonarea sefului ISU Banat Lucian Mihoc, a sefului UPU SMURD dr. Mihai Grecu şi a subprefectului de Timiş Sorin Ionescu, cu sprijinul medicilor de gardă şi al asistentelor, 42 de copii internaţi au fost evacuaţi de urgenta împreună cu mamele lor.  

O parte dintre micuţii bolnavi au fost transferaţi la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Timişoara, din vecinătatea Maternităţii Bega, o alta parte în celelalte secţii ale Spitalului Louis Turcanu, unde mai erau locuri, iar 2 copii au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş, întrucât sunt şi infectaţi cu COVID.

„Cei 42 de copii au fost transferați la alte unități sanitare din Timișoara cu ajutorul a 3 autosanitare SMURD, 7 ambulanțe SAJ, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple și un microbuz de transport persoane din cadrul ISU Timiș, astfel:
– 17 copii au fost transferați pe Sectia de Chirurgie pediatrică a aceluiași spital, dintre care un pacient intubat transferat de către personalul spitalului;
– 16 copii au fost transferați la Maternitatea Bega, dintre care 5 au necesitat administrarea de oxigen pe timpul transportului;
– 7 copii transferați pe Sectia de prematuri a Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timișoara;
– 2 copii au fost transferați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeș” Timișoara, dintre care, un pacient cu COVID și un pacient cu insuficiență respiratorie”, după cum au transmis reprezentanții ISU Timiș.

Pompierii au descoperit imediat şi de unde venea fumul care a declanşat Planul Roşu de Intervenţie.

Cel mai probabil un scurtcircuit s-a produs la o staţie de tratare a aerului, provocând topirea mai multor elemente din plastic, ceea ce a  generat un fum dens.

 Nimeni nu a fost rănit, însă atât mamele, cât şi copiii s-au speriat.

Staţia de tratare a aerului are aproximativ 10 ani vechime şi nu a creat probleme până acum. O anchetă a pompierilor vă stabili cauza exactă a producerii incendiului.

UPDATE – „O comisie formată din reprezentaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Banat” al judeţului Timiş, împreună cu echipa CFL din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, s-a deplasat la Spitalul de Copii “Louis Turcanu” din Timişoara pentru a stabili cauza probabilă a evenimentului din cursul nopţii.

Astfel, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că incidentul s-a produs în camera tehnică, situată la etajul 1 al imobilului, din cadrul compartimentului transplant medular, iar cauza probabilă a incendiului care a dus la degajări mari de fum la nivelul etajelor 1 şi 2 ale spitalului, a fost defectarea pe timpul exploatării a unui aparat electric de purificare a aerului”, au anunţat reprezentanţii ISU.

Comentarii

comentarii