Acasă Eveniment Plan Roșu de Intervenție pe Aeroportul Timişoara. Un avion a aterizat de...

Plan Roșu de Intervenție pe Aeroportul Timişoara. Un avion a aterizat de urgenţă după o ameninţare cu bombă

DISTRIBUIȚI

Alertă de gradul zero pe Aeroportul Timișoara! Un avion a fost nevoit să aterizeze de urgență după o amenințare cu bombă cu bombă. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție.

Un avion care aparţine unei companii din România şi care efectua un zbor charter pentru Fly Dubai, de la Wroclaw (Polonia) spre Hurgada (Egipt) a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Internaţional Timişoara, după o ameninţare cu bombă în timp ce se afla pe teritoriul Serbiei. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

Avionul care avea 127 de pasageri și 7 membri ai echipajului, a primit ameninţarea cu bombă în timp ce se afla pe teritoriul Serbiei şi se îndrepta spre Hurgada (Egipt). Imediat a fost direcţionat spre Aeroportul Internaţional Timişoara unde a aterizat la ora 00.02.

Alerta s-a dat la ora 23:27 când aeronava se afla în spaţiul aerian sârbesc. Potrivit protocolului, a fost imediat direcţionată către aeroportiul care întruneşte toate condiţiile de securitate. La Timişoara a fost imediat întocmit Planul Roşu de Intervenţie. După 35 de minute aeronava a aterizat. Imediat, locul a fost împânzit de zeci de echipaje de intervenţie, inclusiv o brigadă antitero. 

Pasagerii, atât copii, cât şi adulţi, au fost debarcaţi şi escortaţi într-o zonă securizată.     

Aeronava a fost verificată ore intregi, însă dispozitivul exploziv nu a fost găsit. 

Din fericire alarma a fost falsă şi nu au existat victime sau pagube materiale.

Pasagerii au fost anunţati că îşi vor putea relua cursa astăzi.

 
 

Comentarii

comentarii