Acasă Administraţie Plângere penală la DNA, împotriva primarului Nicolae Robu, în scandalul RETIM

Plângere penală la DNA, împotriva primarului Nicolae Robu, în scandalul RETIM

DISTRIBUIȚI

sanda-grebla robu nicolaeAvocata Carmen Obârşan a depus, joi, plângere penală la DNA împotriva primarului Nicolae Robu şi a altor persoane, pentru luare de mită și primirea de mijloace necuvenite, abuz în serviciu şi infracţiuni legate de legea 31, pentru faptul că ar fi redus patrimoniul acţionariatului RETIM.

Potrivit unor surse ale PSD Timiş, regia RETIM a închiriat în timpul mandatului Robu peste 20 de maşini, autoutilitare şi autogunoiere de la acţionarul german RER, cu sume impresionante, ajungându-se ca pentru un Logan să se plătească chirie anuală de aproape 17.000 de euro.
În timpul administraţiei Robu, reprezentanţii administraţiei municipale în Consiliul de administraţie al RETIM, Sanda Greblă şi Dorel Borza, care aveau obligaţia să se informeze despre aceste lucruri, nu au făcut-o.
Avocata care a depus plângerea penală la DNA consideră că trebuia organizată licitaţie pentru închirierea maşinilor, care ar fi presupus cel mai probabil, sume mult mai mici. Carmen Obârşan îl acuză pe Nicolae Robu de abuz în serviciu, complicitate la infracţiunea de folosirea cu rea credinţă bunurilor societăţii şi luare de mită. În denunţul penal se face referire la obligaţiile contractuale ale firmei de salubritate şi maşina Mercedes cumpărată pentru primar şi achitarea abonamentului acestuia pentru telefonul mobil. ”Toate acestea scad veniturile CLMT din venitul societăţii la care municipalitatea este coacţionar. Primarul Robu primeşte evident o serie de avantaje materiale achitate din venitul propriu sau pentru a favoriza altă societate care are interese direct sau indirect. Nu există nicio justificare pentru ca dl. Robu care este implicat în calitate de primar în coordonarea activităţii RETIM să primească de la conducerea societăţii fie maşina cu dedicaţie pentru a fi folosită exclusiv de el, fie contravaloarea convorbirilor telefonice ale dânsului să fie plătite de această firmă “, scrie avocata în plângerea penală/
Despre modul în care se fură profitul din RETIM, societatea unde Consiliul Local Timişoara este acţionat cu 50%, vorbește și consilierul local PSD, Alfred Simonis. În cadrul unei conferinţe de presă organizată joi, Simonis a declarat: „Vreau să vă vorbesc despre un contract de consultaţă între SC. RER Ecologic Reciclare şi RETIM. Cu alte cuvinte doi acţionari constituie o firmă, iar unul care este acţionar la această societate în consiliază pe celălalt contra unei sume de 100.000 lei pe lună, contractul a fost semnat la 1.04. 2011. De atunci se facturează 100.000 de lei pe lună servicii de consultanță. Cât de mult îi consiliază, dar mă întreb și ce înțeleg din ce îi consiliază și de ce e nevoie în fiecare lună să îi consilieze, pentru că vă dați seama ce bine îi consiliază, că plătesc 17.000 de euro chirie pe un Logan. Dacă facem un calcul scurt, s-au plătit, 1.5 milioane de euro în ultimii patru ani pe consultanţă de către RETIM.

Primarul Nicolae Robu nu a dorit să dea declarații presei pe acest subiect.

Foto: pentrutimisoara.ro

 

Comentarii

comentarii