Acasă Actualitate Plângerea primarului Robu, privind maşinile de serviciu ale administraţiei Ciuhandu, se mută,...

Plângerea primarului Robu, privind maşinile de serviciu ale administraţiei Ciuhandu, se mută, în instanţă, la un alt complet de judecată

1061
DISTRIBUIȚI

Judecătorii secţiei civile a Tribunalului Timiş au declinat competenţa judecării dosarului în care înalţii funcţionari ai fostei administraţii Ciuhandu erau “învinovăţiţi” de primarul Nicolae Robu că ar fi închiriat maşini în perioada în care o ordonanţă a Guvernului Boc cerea ca primăriile să reducă cheltuielile, producând un prejudiciu de peste 350.000 de lei.
Concret, Nicolae Robu se referea la Gheorghe Ciuhandu şi la foştii viceprimari Sorin Grindeanu şi Adrian Orza, dar şi de la alţi funcţionari ai primăriei, care ar fi folosit 12 maşini de la RATT.
“Admite excepţia de necompetenţă funcţională. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea unui complet specializat în soluţionarea litigiilor de muncă din cadrul Secţiei I Civilă a Tribunalului Timiş”, arată încheierea Tribunalului Timiş.
Primarul Nicolae Robu a iniţiat acţiunea pentru recuperarea prejudiciului produs primăriei, în perioada 2009 – 2010, în anul 2018. Ulterior, edilul a explicat că a făcut acest gest pentru că aşa cere legea, iar dacă vine Curtea de Conturi şi găseşte nereguli de administrare a banului public, prejudiciul i se impută şi actualei administraţii, că nu a sesizat organele legale.
Alături de conducerea executivă a PMT, sesizarea instanţei i-a mai vizat şi pe Smaranda Haracicu, Caius Şuli, Mariana Dimitriu, Liliana Daniela Antonie, Raluca Teodorescu şi Iolan Emma Dobrescu.

Comentarii

comentarii